Εδώ και λίγα χρόνια οι κατασκευαστές laptops πειραματίζονται με μοντέλα τα οποία διαθέτουν δύο οθόνες.

Πρόκειται για συσκευές που ως επί το πλείστον κατατάσσονται στη high-end κατηγορία -όχι τόσο από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών, όσο από πλευράς τιμής- και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη φιλοσοφία τους, έχουν ως αποτέλεσμα να απευθύνονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό. Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν αποφάσισε να «βουτήξει» για τα καλά εσχάτως η Lenovo με το Yoga Book 9i το οποίο, όσοι θυμάστε, είχε ανακοινωθεί στη φετινή CES. Και μπορεί να μην είναι το πρώτο laptop με δύο οθόνες από την εταιρεία, είναι όμως το πρώτο φορητό σύστημα στον κόσμο με δύο ισότιμες και ισομεγέθεις οθόνες OLED, κάτι που του προσδίδει αν μη τι άλλο εντυπωσιακή ευελιξία.

Σε ποιους απευθύνεται ωστόσο και πώς δικαιολογεί την «αλμυρή» του τιμή; Ας το συζητήσουμε…

Όταν είναι κλειστό, το Lenovo Yoga Book 9i θυμίζει ένα απλό, τυπικό laptop. Το χρώμα στο οποίο έρχεται, αυτή η απόχρωση του πράσινου που παραπέμπει σε ένα απαλό σμαραγδί, κολακεύει ιδιαίτερα τον λιτό αλλά θελκτικό σχεδιασμό του. Οι διαστάσεις του δεν ξεφεύγουν από αυτές της κατηγορίας των 13 ιντσών: 299,1 x 203,9 x 15,95 χιλ. με βάρος 1,34 κιλών. Όχι ακριβώς ελαφρύ αλλά εν πάση περιπτώσει άνετο στη μεταφορά. Παρατηρώντας το μάλιστα προφίλ, θα διαπιστώσει κάποιος ότι η βάση του laptop είναι ελαφρώς πιο παχιά σε σχέση με την οθόνη του, γι’ αυτό και ανοίγοντάς το, αναμφίβολα θα εκπλαγεί.

image.jpeg.7992e28a80c2c24d8e994fa16e1dbd25.jpeg

Στη θέση της οθόνης βρίσκεται η… οθόνη ή τουλάχιστον η μία εκ των δύο οθονών. Πρόκειται για μία OLED διαγωνίου 13,3 ιντσών, ανάλυσης 2880 x 1800 (2.8K σαν να λέμε), με κάλυψη DCI-P3 σε ποσοστό 100%, μέγιστη φωτεινότητα 400 nits, HDR 500, ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, λόγο διαστάσεων 16:10 και τεχνολογία αφής. Το πλαίσιό της είναι εξαιρετικά λεπτό ενώ στο μικρό «εξόγκωμα» που υπάρχει στο επάνω μέρος της και κάνει το άνοιγμα της συσκευής ακόμα πιο εύκολο, συναντάμε την κάμερα. Εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται όμως το πληκτρολόγιο και το touchpad, εντοπίζεται αντ’ αυτών μία δεύτερη οθόνη αφής, ολόιδια με την κύρια!

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2
  • Thanks 3