Ένας νέος τρόπος να προσεγγίζουμε τα επαγγελματικά laptop καταφθάνει στα χέρια μας με το Microsoft Surface Laptop Studio.

Μια συσκευή που συνδυάζει παραδοσιακό laptop με την ευελιξία του tablet. Όμως αυτή τη φορά γίνεται με διαφορετικό τρόπο από ότι παλαιότερες συσκευές της Microsoft, όπως η σειρά Surface Book, απευθυνόμενη σε ένα συγκεκριμένο κοινό.

Δεν υπάρχει κάποιο αποσπώμενο κομμάτι στο σχεδιασμό του, οπότε μιλάμε για κάτι που έχει μεν επιχειρηθεί ξανά από άλλους στο παρελθόν όμως ποτέ με τόση κομψότητα. Το Surface Laptop Studio προσπαθεί να καλύψει τις επαγγελματικές ανάγκες, όπως και την ψυχαγωγία ή την απλή καθημερινή χρήση αλλά πόσο καλά τα καταφέρνει στην πράξη; Αυτό είναι κάτι που θα εξετάσουμε παρακάτω, βάσει της εμπειρίας μας με τη συσκευή.

Ξεκινάμε με τα βασικά του laptop, το οποίο έχει διαστάσεις 32.3x22.8x1.89cm, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ενώ το βάρος των 1,82 κιλών δεν είναι αμελητέο. Εκεί που οι περισσότερες συσκευές Microsoft υιοθετούν δέρμα Alcantara, εδώ προτιμήθηκε κάτι πιο «κλασικό». Στο κάλυμμα της οθόνης βρίσκεται κεντραρισμένο το λογότυπο της Microsoft, καθρεπτίζοντας όσα «βλέπει», όπως πάντα. Στην κάτω μεριά, βρίσκονται δύο μεγάλες λαστιχένιες λωρίδες που εκτείνονται κατά μήκος του laptop, ώστε όταν ακουμπάει σε μια επιφάνεια να μη γλιστράει – το προτιμούμε από τα τέσσερα λαστιχένια ποδαράκια που συνήθως προτιμώνται.

spacer.png

Ακουμπισμένο σε μια επιφάνεια, παρατηρούμε πως είναι λίγο υπερυψωμένο και ότι χωρίζεται σε «επίπεδα». Αυτό συμβαίνει γιατί, κάτω από το σώμα που βλέπουμε, υπάρχει ένα -μικρότερο σε έκταση- κομμάτι που περιμετρικά του έχει αεραγωγούς, είτε για τους ανεμιστήρες και τη διαχείριση αέρα είτε για τα τέσσερα ηχεία που ενσωματώνονται. Στο μπροστινό, δηλαδή προς τον χρήστη, σημείο αυτού του «σκαλοπατιού» μπορεί να αποθηκευτεί το Surface Slim Pen 2 που προτείνεται για χρήση με το Surface Laptop Studio, καθώς μαγνητικά εφάπτεται στο σημείο όπου ενώνονται τα δύο κομμάτια του σώματος και παράλληλα μάλιστα φορτίζει. Είναι μια ασυνήθιστη σχεδιαστική επιλογή, το να χωρίζεται σε δύο κομμάτια η βάση του laptop, όμως δεν είναι άσχημο ή άβολο – ίσα-ίσα που μας βόλεψε λίγο περισσότερο κατά την πληκτρολόγηση το μικρό ύψος που προσθέτει.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2
  • Thanks 1