Για αρκετό καιρό φήμες και διαρροές συντηρούσαν ένα ενθουσιώδες κλίμα σχετικά με τη νεοσύστατη εταιρεία OnePlus και το κορυφαίο της smartphone, το οποίο υποτίθεται ότι θα είχε χαρακτηριστικά ναυαρχίδας αλλά… mid-range κόστος.

Όσο οι διαρροές και οι φήμες πλήθαιναν, άλλο τόσο αυξανόταν και ο ενθουσιασμός των χρηστών. Οι καθυστερήσεις για τη παρουσίασή του στο μεταξύ ήταν αλλεπάλληλες και σχεδόν αποκαρδιωτικές.

 

Η προσγείωση ήταν… απότομη, όχι γιατί το κινητό δεν στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών των χρηστών ή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να γίνει εμπορική επιτυχία, αλλά επειδή για να το αποκτήσει κάποιος έπρεπε να διαθέτει σχετική… πρόσκληση. Η διαθεσιμότητα του κινητού, από τον Απρίλιο που πρωτοπαρουσιάστηκε έως σήμερα παραμένει προβληματική με την εταιρεία να παλεύει να καλύψει τις προπαραγγελίες και τη ζήτηση. Στο μεσοδιάστημα μάθαμε ότι η εταιρεία OnePlus, που δημιουργήθηκε από ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Oppo, αποτελεί στην ουσία… παρακλάδι της γνωστής Κινέζικης εταιρείας, και έτσι, οι δεσμοί είναι στενοί.

 

Αυτό φαίνεται και από την εμφάνιση του κινητού άλλωστε. Είναι ένα… Oppo, από όποια μεριά και αν το κοιτάξεις. Αν στη θέση του λογότυπου της One+ στη πλάτη, υπήρχε αυτό της Oppo, δεν θα έκανε τη παραμικρή εντύπωση. Σχεδιασμός, αισθητική, υλικά κατασκευής και λογισμικό, παραπέμπουν σε δημιουργίες της Oppo και ειδικότερα στο Oppo Find 7.

 

Η Oppo είναι μία Κινέζικη εταιρεία που φημίζεται για τις πολύ καλές κατασκευές της, οι οποίες σε σχέση με τον ανταγωνισμό προσφέρονται σε αρκετά δελεαστικές τιμές. Με το OnePlus One ωστόσο, η εταιρεία πήγε το “δέλεαρ” σε νέο επίπεδο, προσφέροντας ένα κορυφαίο από άποψη χαρακτηριστικών κινητό σε τιμή… ευκαιρίας και θα λέγαμε -κρίνοντας με βάση τις αρχικές τιμές- ότι το μοναδικό κινητό που μπορεί να συγκριθεί μαζί του στο τομέα της απόδοσης/ τιμή, είναι το Nexus 5 της Google.

 

Το OnePlus One, εκθέτει όλες σχεδόν τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου, προσφέροντας ένα κινητό με κορυφαία χαρακτηριστικά και πλούσιο εξοπλισμό στο μισό περίπου κόστος ή και λιγότερο, και αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικό ενώ παράλληλα εκφράζει τη δυναμική των Κινέζων. Βεβαίως, δεν μπορεί να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες ακόμη, και το γεγονός ότι για να το αγοράσετε στη πλειονότητα των περιπτώσεων απαιτείται ειδική πρόσκληση, είναι εν’ μέρη αποθαρρυντικό.

 

Αξίζει πάντως το όποιο “ψάξιμο” και την όποια προσπάθεια απόκτησης. Όσοι πάντως θέλετε να το αποκτήσετε, έστω και αν πρέπει να καταβάλλετε κάποιο επιπλέον αντίτιμο, μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα Pandawill από όπου προμηθευτήκαμε το δικό μας δείγμα της δοκιμής (με περίπου €285).

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση OnePlus One