Η OPPO μας έχει προσφέρει εξαιρετικές προτάσεις κατά καιρούς στις entry και mid-range κατηγορίες.

Δίνοντας έμφαση στη σχέση τιμής/απόδοσης, η κινεζική εταιρεία έχει βρει το δικό της κοινό, ερχόμενη αντιμέτωπη ως επί το πλείστον με κατασκευαστές από την ίδια χώρα (βλ. Huawei, Xiaomi, Honor κ.α.).

Το A98 5G είναι μία ολοκαίνουρια mid-range λύση, κάτι που από μόνο του αρκεί για να ανεβάσει σημαντικά τον πήχη των απαιτήσεων ελέω ανταγωνισμού. Το κατά πόσο η εν λόγω συσκευή είναι σε θέση να ξεχωρίσει από τις ήδη υπάρχουσες προτάσεις, θα το διαπιστώσουμε ευθύς αμέσως.

Το A98 5G είναι από εκείνες τις συσκευές που ξεχωρίζουν. Η OPPO, βλέπετε, έχει χρησιμοποιήσει μία αποκλειστική τεχνολογία χάρη στην οποία το πίσω τμήμα του κινητού καλύπτεται από εκατομμύρια μικροσκοπικούς κρυστάλλους. Το αποτέλεσμα είναι ένα ματ και συνάμα λαμπερό look με εφέ χρώματος που αλλάζει ανάλογα με τη γωνία υπό την οποία προσπίπτει το φως στην επιφάνεια της συσκευής. Εκτός από γουστόζικος, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι και πρακτικός αφού αφ’ ενός κρατά μακριά τις δαχτυλιές και αφ’ ετέρου σε συνδυασμό με το κυρτό κάλυμμα, προσφέρει σταθερό κράτημα.

Η κατασκευή του A98 5G είναι αρκετά στιβαρή. Η συσκευή δίνει εξ αρχής την εντύπωση μίας ανθεκτικής πρότασης και σύμφωνα με την OPPO, οι δοκιμές στις οποίες έχει υποβληθεί είναι εξαντλητικές (περιλαμβάνουν πάνω από 14.000 δοκιμές πτώσεων από μικρό ύψος και πιτσιλισμάτων νερού, 500.000 πατημάτων του πλήκτρου ενεργοποίησης, 20.000 χρήσεων της θύρας USB, δοκιμές υγρασίας και υψηλής θερμοκρασίας κ.α.). Σημειώστε ότι τα παραπάνω δεν εξασφαλίζουν πιστοποίηση MIL-STD 810H, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ενώ το A98 5G δεν προσφέρει αδιαβροχοποίηση βάσει κλίμακας IP.

Στην πλάτη του, πέραν των σχεδιαστικών καινοτομιών, δεσπόζει το ελαφρώς υπερυψωμένο τμήμα που βρίσκονται οι κάμερες και αποτελείται από δύο κύκλους: έναν για την κύρια κάμερα και έναν για τις άλλες δύο και το φλας. Η OPPO έχει βρει τον τρόπο να το ενσωματώσει στο design οπότε δε μοιάζει παράταιρο. Στην αριστερή όψη της συσκευής υπάρχει το πλήκτρο ενεργοποίησης ενώ στη δεξιά συναντάμε τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου και την υποδοχή για τις κάρτες. Στη δε πρόσοψη πέραν της οθόνης και της κάμερας αλά punch hole, δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Διαβάστε ολόκληρο το review