Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το Android έχει επικρατήσει στα media players/TV boxes με πλήθος προτάσεων που προέρχονται κυρίως από την Κίνα.

Αυτό όμως σιγά σιγά αρχίζει να αλλάζει χάρη στην δυναμική είσοδο της Intel στην αγορά αυτή με φτηνά και χαμηλής κατανάλωσης chipsets. Στον τομέα της πλατφόρμας, έχουμε την παρουσία της Microsoft η οποία προτείνει τα Windows με Bing, μια δωρεάν άδεια των Windows δηλαδή η οποία έχει όμως όλες τις κλασσικές δυνατότητες που έχουμε συνηθίσει από το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα.

 

Η κινεζική PiPo λοιπόν εκμεταλλευόμενη το νέο σκηνικό που σιγά σιγά δημιουργείται κυκλοφόρησε το X7S, ένα τετραπύρηνο miniPC που έχει σαν στόχο να αντικαταστήσει τα κλασσικά HTPCs και τρέχει τόσο Windows όσο και Android. Άλλωστε αν κάτι φανερώνει το πόσο καλό σύστημα είναι το συγκεκριμένο, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει στην κοινότητα του Insomnia με πολύ μεγάλες συζητήσεις.

 

Το X7S είναι ένα MiniPC με χαρακτηριστικά που θα περίμενε κάποιος να δει σε tablet/smartphone. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αποδίδει καλά όπως θα δούμε και παρακάτω. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν το Χ7S φοράει τον Intel Atom Bay-trail Z3736F στα 1.33GHz (turbo clock στα 2.16 Ghz), έχει 2GB of LPDDR3 RAM, 32GB αποθηκευτικό χώρο (Ο διαθέσιμος χώρος στα windows είναι γύρω στα 12 Gb), 4 USB 2.0 ports, 1 θύρα OTG, 1 100mbit Ethernet port, 3.5mm headphone jack, υποδοχή HDMI, WiFi b/g/n, Bluetooth, όπως και ακόμη μια micro SD card reader θύρα. Τέλος με κατανάλωση σε idle στα 3W και μέγιστο στα 11-12 W μπορείτε να το έχετε ανοικτό 24/7 χωρίς να σας νοιάζει ο ηλεκτρικός λογαριασμός.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/gadgetsvarious/pipo-x7s-mini-pc-tv-box-review-r656[/url]']Pipo X7s Mini PC TV Box Review