Δύσκολο πράγμα η ανάπτυξη ετήσιων παιχνιδιών. Η υποχρέωση της παρουσίασης καινοτομιών στον κόσμο με σταθερή περιοδικότητα δεν εξυπηρετεί σε τίποτα πέραν του μάρκετινγκ, με τις ομάδες ανάπτυξης τέτοιων τίτλων να καλούνται συχνά να βγάλουν “λαγούς από το καπέλο” προκειμένου να ικανοποιήσουν το φιλοθεάμον κοινό –και τους απαιτητικούς εκδότες τους επίσης.

Ένας εξ αυτών των ετήσιων τίτλων είναι και το Pro Evolution Soccer της Konami, η οποία εν όψει του PES 2018, ήταν αρκετά πιο ήσυχη από τις προηγούμενες χρονιές –κάτι που παρατηρήσαμε και στο αντίπαλο δέος της, την EA. Ούτε καταιγισμός διαφημίσεων, ούτε τρέιλερ στο τρέιλερ, ούτε ειδικά σχεδιασμένα events, ούτε τίποτα. Πονηρευτήκαμε, η αλήθεια είναι, και παίζοντας το παιχνίδι, καταλάβαμε και τον λόγο: το PES 2018 είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι που όμως διαφέρει ελάχιστα σε σχέση με τον προκάτοχό του.

 

Η Konami έκανε την επανάστασή της με το PES 2016: οι διαφοροποιήσεις της προ διετίας έκδοσης του τίτλου σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη ήταν τρομακτικές με το gameplay να έχει αναβαθμιστεί συνολικά και την όλη εμπειρία να έχει αλλάξει άρδην προς το καλύτερο.

 

Link.png Site: http://www.insomnia.gr/review/_/video-games/pro-evolution-soccer-2018-review-xbox-one-r928[/url]']PES 2018 Review