Η φετινή σειρά Samsung Galaxy A είναι εδώ και… «σπάμε το ρόδι» με το Samsung Galaxy A53 5G.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα mid-range συσκευή με τετραπλή κάμερα, επεξεργαστή 5nm, κομψό σχεδιασμό και δε στερείται λειτουργιών ή δυνατοτήτων συγκριτικά με αρκετά ανώτερες συσκευές. Η Samsung παρουσιάζει μια εντυπωσιακή συσκευή που επιχειρεί να ξεχωρίσει στην κατηγορία του, όμως τα καταφέρνει; Περάσαμε αρκετό διάστημα με το smartphone και μεταφέρουμε την εμπειρία μας με αυτό.

Σχεδιαστικά, το Galaxy A53 δε διαφέρει πολύ από τον περυσινό προκάτοχό του, έχοντας πολύ απλό σχεδιασμό που -πλέον- γίνεται αυτόματα πιο ξεχωριστός ακριβώς λόγω της απλότητάς του. Η συσκευή έχει διαστάσεις 159.5x74.7mm με βάθος 8.1mm και ζυγίζει 189g, δηλαδή αρκετά κοντά στα σημερινά πρότυπα μιας τυπικής μεγάλης συσκευής. Κάθεται άνετα στο χέρι, χωρίς να γλιστράει, αφού είναι φτιαγμένη από πλαστικό – το γυαλιστερό πλαίσιο μπορεί να μοιάζει με μεταλλικό, αλλά δεν είναι.

Ωστόσο, δεν αφήνει την αίσθηση του φθηνού πλαστικού στο χέρι, ίσα-ίσα η ματ πλάτη δεν γεμίζει δαχτυλιές και δε γλιστράει ενώ το γυαλιστερό πλαίσιο δίνει μια “premium” νότα στο σύνολο. Το κινητό διατίθεται σε τέσσερα “Awesome” χρώματα: Awesome Black, Awesome White, Awesome Blue και Awesome Peach.

image.jpeg

Η πλάτη είναι πολύ καθαρή, με το εξόγκωμα της κάμερας να είναι από το ίδιο υλικό και χρώμα με την υπόλοιπη πλάτη, κάτι που η εταιρεία υιοθετεί και σε πιο premium σειρές πλέον. Στην αριστερή πλευρά το πλαίσιο είναι επίσης καθαρό, έχοντας δεξιά τα πλήκτρα ενεργοποίησης και ρύθμισης έντασης.

Πάνω θα βρούμε μόνο μια τρύπα μικροφώνου ενώ κάτω βρίσκεται η θύρα USB-C, ένα ηχείο και η υποδοχή καρτών SIM και microSD. Απουσιάζει μια θύρα 3.5mm που παλαιότερα μοντέλα της σειράς είχαν, όμως δυστυχώς πλέον είναι κάπως αναμενόμενο. Μπροστά θα βρούμε την οθόνη μεγέθους 6.5” με ανάλυση FHD+ (1080x1400), τεχνολογίας Super AMOLED με μέγιστη φωτεινότητα στα 800nits, και τέλος, κάτω από το χαμηλότερο τμήμα της φιλοξενείται ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πρόκειται για μια εξαιρετική οθόνη, όπως συνηθίζει να επιλέγει η Samsung για τα κινητά της, που έχει πολύ ζωντανά χρώματα και βαθύ μαύρο, προσφέροντας πολύ ποιοτικές εικόνες για κάθε είδους βίντεο. Με χαρά βλέπαμε απανωτά επεισόδια σειρών στην οθόνη, η οποία συνοδεύεται από δύο ηχεία Dolby Atmos (ένα κάτω κι ένα του ακουστικού).

Διαβάστε ολόκληρο το review