Λίγες εβδομάδες μετά την αλλαγή του χρόνου, η Samsung κυκλοφόρησε το Samsung Galaxy S21 FE, συνεχίζοντας την κυκλοφορία των συσκευών “Fan Edition” που κρατούν πολλά καλά στοιχεία από την αντίστοιχη ναυαρχίδα έχοντας καλύτερη τιμή.

Με τη συσκευή να έχει φτάσει στα χέρια μας, καταφέραμε να τη δοκιμάσουμε και να καταλάβουμε κατά πόσο μπορεί να συγκριθεί με ένα κινητό της σειράς Samsung Galaxy S21. 

Από την οθόνη έως την κάμερα και την αυτονομία, το Samsung Galaxy S21 FE διατηρεί όντως πολλά θετικά στοιχεία από τα μεγάλα του «αδερφάκια» όμως ποια θυσιάζονται ή περιορίζονται για να υποστηριχθεί η χαμηλότερη αρχική τιμή;  παρακάτω.

Ξεκινώντας από τις διαστάσεις, το Samsung Galaxy S21 FE έχει μέγεθος 155.70x74.50x7.9mm, δηλαδή πανομοιότυπο με του Samsung Galaxy S21 και λίγο μεγαλύτερο σε σημεία. Αντίστοιχα, το βάρος του φτάνει τα 177g, δηλαδή 8 γραμμάρια βαρύτερο από το Galaxy S21. Κατά τα άλλα, ο σχεδιασμός παραμένει σχεδόν απαράλλακτος, με καθαρή χρωματιστή πλάτη όπου στην επάνω αριστερή της γωνία βρίσκεται το τριπλό σύστημα καμερών και το flash.

9_result.jpg

Εκεί που τα Galaxy S21 είχαν διχρωμία, έχοντας διαφορετικό χρώμα για το κομμάτι της κάμερας έναντι της υπόλοιπης πλάτης, εδώ το χρώμα είναι ενιαίο όπως και το πλαστικό υλικό από το οποίο αποτελείται η πλάτη. Γενικά, είναι πιο ουδέτερο design συγκριτικά με των Galaxy S21 όπου η διχρωμία δίχασε αρκετούς, όμως αναμφίβολα δεν δείχνει τόσο εκλεπτυσμένο πλέον. Εν μέρει αυτό συμβαίνει διότι περιμετρικά όπως και στα καλύμματα της κάμερας υπήρχε μεταλλικό υλικό ενώ στο Galaxy S21 FE είναι όλα πλαστικά.

Στη δεξιά πλευρά της συσκευής θα βρούμε το πλήκτρο ενεργοποίησης και το διπλό πλήκτρο έντασης, αφήνοντας καθαρή την αριστερή πλευρά. Επάνω υπάρχει μόνο μια μικρή οπή μικροφώνου και κάτω βρίσκονται ένα ηχείο (από τα δύο), η θύρα USB-C και η υποδοχή κάρτας SIM. Το Samsung Galaxy S21 FE δε δέχεται κάρτα SD ούτε διαθέτει θύρα ακουστικών 3.5mm, οπότε παρότι “Fan Edition” για κάποιο λόγο αφαιρεί πράγματα που συχνά ζητούν (ή παρατηρούν την απουσία τους) οι πιστοί φίλοι της εταιρείας.

Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ βολικό το μέγεθος του κινητού – ούτε πολύ μεγάλο ούτε μικρό, με την ιδανική ισορροπία μεταξύ εύκολης καθημερινής χρήσης και μεγάλης οθόνης για βίντεο και παιχνίδια. Κάθεται πολύ άνετα στο χέρι και δε γλιστράει λόγω του πλαστικού, όμως δε δείχνει τόσο εντυπωσιακό όσο οι προκάτοχοι του. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 3