Με την καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου να κυλά με φρενήρεις ρυθμούς, ένα είναι το βέβαιο: ο άνθρωπος ξεχνάει.

 Δεν έχει σημασία τι –το κινητό, τα κλειδιά, το πορτοφόλι, τα γυαλιά του. Σημασία έχει ότι ξεχνάει (περί τις τρεις φορές ημερησίως σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο) και αυτό κάνει αχρείαστα πιο σύνθετη την έτσι κι αλλιώς πολύπλοκη ζωή του.

Κάπως έτσι λοιπόν, η λειτουργία εύρεσης συσκευής (το λεγόμενο Find My Device στο Android και Find My iPhone στο iOS) βρέθηκε να είναι μία εκ των δυνατοτήτων που οι χρήστες εκτιμούν ολοένα και περισσότερο στα σύγχρονα smartphones. Δεν είναι, βλέπετε, μόνο το κόστος των συσκευών που κάνει τους περισσότερους να ιδρώνουν και μόνο στη σκέψη ενδεχόμενης απώλειάς τους, αλλά και τα δεδομένα που περιέχουν πλέον αυτά. Το πρόβλημα με την εν λόγω λειτουργία όμως, είναι πως πρακτικά μπαίνει στο παιχνίδι αφού το κακό έχει γίνει. 

spoty pal1.jpg

Το βάρος ως εκ τούτου έπεσε στην πρόληψη με τη βιομηχανία της τεχνολογίας να αναζητά τρόπους να επέμβει όσο το δυνατόν νωρίτερα, ενημερώνοντας δηλαδή τον χρήστη κάθε φορά που απομακρύνεται από τη συσκευή ή κάποιο άλλο αντικείμενό του. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια νέα αγορά, αυτή των Bluetooth trackers, αξεσουάρ που συνδέονται ασύρματα με το smartphone  ή άλλη συμβατή συσκευή, ειδοποιώντας κάθε φορά που το ένα απομακρύνεται από το άλλο και προσφέροντας παράλληλα δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας.

Διαβάστε ολόκληρο το review