Με τις ώρες που περνάμε μπροστά σε κάποιου είδους οθόνη να αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο που περνά, ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που αρχίζουν να συνειδητοποιούν τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στην υγεία των ματιών τους.

Ως εκ τούτου, το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ευαισθητοποιημένο σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των ματιών μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι, κάτι που έχει γίνει κατανοητό και από πλευράς κατασκευαστών οι οποίοι πλέον αφιερώνουν σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών.

Στη… μάχη για τα μάτια του κόσμου (pun intended), η TCL είναι μία από τις εταιρείες που μέχρι στιγμής έχουν ξεχωρίσει, κυρίως χάρη στην τεχνολογία NXTPAPER την οποία συναντάμε στις ομώνυμες σειρές smartphones και tablets. Το 40 NXTPAPER είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση αφού ενσωματώνει άρτια χαρακτηριστικά, διαθέτει οθόνη που παραπέμπει σε χαρτί και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις (4G/5G) με αρκετά διαφορετικές προδιαγραφές. Αξίζει όμως την προσοχή και τα χρήματά σας; Πάμε να του ρίξουμε μια ματιά.

image.png.4b67dedb942f670831c6b01a36c1863d.png

Σημείωση: είχαμε στα χέρια μας και τις δύο εκδόσεις του 40 NXTPAPER. Καθώς όμως αυτές διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, σε κάθε κατηγορία θα κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στην καθεμία.

Το 40 NXTPAPER 5G είναι μία αρκετά συμπαγής συσκευή. Το design του δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη της budget κατηγορίας αποπνέοντας πάντως στιβαρότητα. Οι διαστάσεις του είναι 164,46 x 75,4 x 8,99 χιλ. με το βάρος του να αγγίζει τα 192 γραμμάρια. Το σώμα του μπορεί να στερείται την premium, μεταλλική κατασκευή άλλων προτάσεων, όμως προσφέρει σταθερό κράτημα. Στην πρόσοψη κυριαρχεί η οθόνη των 6,6 ιντσών με το teardrop notch ενώ στα πλάγια υπάρχουν τα πλήκτρα ενεργοποίησης (με ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος) και αυξομείωσης της έντασης του ήχου. Η εν λόγω έκδοση διατίθεται σε μαύρο χρώμα.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Thanks 1