Η TCL συνεχίζει την δυναμική της παρουσία στην αγορά των smartphones, προσφέροντας μια ακόμη budget συσκευή: το TCL 40 SE.

Πρόκειται για μια προσιτή λύση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όμως επιφυλάσσει μερικές εκπλήξεις. Έχοντας χρησιμοποιήσει αρκετά τη συσκευή, παραθέτουμε την άποψή μας για αυτή παρακάτω.

Ξεκινάμε, όπως πάντα, με την εμφάνιση. Κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, ένα σκούρο γκρι κι ένα μωβ και στην δική μας περίπτωση, στα χέρια μας έφτασε η σκουρόχρωμη συσκευή. Η πλάτη της είναι αρκετά καθαρή, με το λογότυπο της εταιρείας στην κάτω αριστερή γωνία και τα σήματα πιστοποιήσεων απέναντι. Επάνω αριστερά βρίσκεται το κομμάτι της κάμερας και καταλαμβάνει σχεδόν το ένα τρίτο (σε πλάτος) της επάνω μεριάς. Κατά τα άλλα, η πλάτη είναι πεντακάθαρη και έχει ένα ελαφρώς αστραφτερό εφέ, σαν χρυσόσκονη, που φαίνεται στο φως. Δεν είναι έντονο και, αντιθέτως, είναι αρκετά καλαίσθητο κι όμορφο.

Με διαστάσεις 7.65x0.85x16.79cm και βάρος 190 γραμμάρια, μιλάμε για μια διόλου αμελητέου μεγέθους συσκευή, κάτι που οφείλεται κυρίως στη μεγάλη οθόνη της. Ωστόσο, το πάχος δεν είναι πολύ μεγάλο κι έτσι κάθεται άνετα στο χέρι.

Στη δεξιά πλευρά θα βρούμε τα πλήκτρα ρύθμισης έντασης και ενεργοποίησης, με το τελευταίο να λειτουργεί κι ως αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος. Στην επάνω πλευρά βρίσκεται η υποδοχή κάρτας SIM και κάτω ένα ηχείο, η θύρα USB-C και μια θύρα ακουστικών. Παραδόξως, το κινητό φέρει δύο ηχεία, κάτι που συχνά δεν συναντάμε σε συσκευές πολλαπλάσιου κόστους και για αυτό αξίζει ένα μπράβο στην TCL.

Διαβάστε ολόκληρο το review