Ένα από τα προβλήματα ή μία από τις προκλήσεις, αν προτιμάτε, που φέρνει μαζί της η ακατάπαυστη χρήση της τεχνολογίας, είναι η έκθεση των ματιών των ανθρώπων σε οθόνες.

Από το tablet στο smartphone κι από την τηλεόραση στον υπολογιστή, οι ώρες που περνάμε μπροστά από μία οθόνη σε καθημερινή βάση φτάνουν συχνά σε δυσθεώρητα νούμερα.

Οι ειδικοί έχουν κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά την υγεία των ματιών μας, με τους κατασκευαστές να έχουν σκύψει τα τελευταία χρόνια πάνω από το πρόβλημα, προσπαθώντας να βρουν λύση. Η TCL είναι ένας εξ αυτών, έχοντας αναπτύξει την τεχνολογία NXTPAPER με την οποία έχει πλαισιώσει το tablet της, NXTPAPER 11. Τι προσφέρει αυτό και πού υπερτερεί έναντι του ανταγωνισμού; Πάμε να το αναλύσουμε.

Το NXTPAPER 11 είναι μία πρόταση στις 11 ίντσες ή για να ακριβολογούμε στις 10,95. Οι διαστάσεις του είναι 259,04 x 163,64 x 6,9 χιλ. ενώ το βάρος του κυμαίνεται στα 462 γραμμάρια. Παίρνοντάς το στα χέρια σας, θα διαπιστώσετε ότι η κατασκευή και συναρμολόγησή του είναι αρκετά στιβαρές (απόρροια του σώματος αλουμινίου), αποπνέοντας έτσι έναν premium αέρα που για τα οικονομικά του δεδομένα. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής στη χώρα μας είναι €280 συνιστά μάλλον ευχάριστη έκπληξη, με την εντυπωσιακή συσκευασία να περιλαμβάνει θήκη προστασίας και το Τ-Pen που θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

image.jpeg

Στην πρόσοψη δεσπόζει η οθόνη LCD ενώ στις πλάγιες όψεις θα βρείτε όλα κι όλα δύο πλήκτρα: αυτό της ενεργοποίησης και εκείνο της αυξομείωσης της έντασης του ήχου. Η συσκευή έρχεται και με τέσσερα στερεοφωνικά ηχεία εκ δεξιών και εξ ευωνύμων ενώ διατίθεται μόνο σε ένα χρώμα (σκούρο γκρι).

Πριν περάσουμε στην οθόνη που αποτελεί και το μεγάλο «όπλο» του NXTPAPER 11, θα ήταν καλό να μιλήσουμε για το πρόβλημα που έρχεται να λύσει εκείνη: τη βλαβερή μπλε ακτινοβολία. Είμαστε σίγουροι πως θα έχετε συναντήσει τον παραπάνω όρο σε αρκετές περιπτώσεις. Αυτό που ενδεχομένως όμως να μη γνωρίζετε είναι πως δεν έχουν όλα τα είδη μπλε ακτινοβολίας τα ίδια βλαβερά αποτελέσματα. Η μπλε ακτινοβολία εντοπίζεται στο ορατό φάσμα, ανάμεσα στα 380 και τα 500 nm. Ξεχωρίζει γιατί διαθέτει το μικρότερο μήκος κύματος και κατ’ επέκταση την υψηλότερη ενέργεια από το ορατό φως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βλαβερή μπλε ακτινοβολία είναι εκείνη μεταξύ 415 και 455 nm.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 2