Κάποτε, ένα smartphone με κόστος 350-400€ θεωρείτο ακριβό, απ’ αυτά που κάποιος έπαιρνε και όφειλε να κρατήσει για χρόνια προκειμένου να… κάνει απόσβεση.

Πλέον, με το ψυχολογικό φράγμα των τετραψήφιων αριθμών να έχει σπάσει προ πολλού και το κοινό να έχει εξοικειωθεί πλήρως με τα νέα τιμολογιακά δεδομένα, οι συσκευές με εύρος τιμών 250-500€ συνθέτουν πια τη λεγόμενη mid-range κατηγορία. Οι ευκαιρίες για τους καταναλωτές εκεί είναι πολλές αφού οι premium λύσεις προσφέρουν εντυπωσιακές σχέσεις τιμής/απόδοσης –που δε συναντά κανείς σε καμία άλλη κατηγορία- καθιστώντας ιδιαίτερα συμφέρουσα την αγορά τους.

Μία τέτοια συσκευή είναι και Pocophone F1 –το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Προϊόν της Xiaomi (σκεφτείτε το Pocophone σαν ένα sub-brand της, όπως ας πούμε ξεκίνησε η Huawei την Honor), έρχεται να δελεάσει τους καταναλωτές με τα άκρως εντυπωσιακά τεχνικά του χαρακτηριστικά, τη μεγάλη του αυτονομία και την εξαιρετική του απόδοση. Παρόμοια περίπτωση μπορούμε να θυμηθούμε αν ταξιδέψουμε πίσω στον Απρίλιο του 2014 με το “flagship killer” πρώτο μοντέλο της OnePlus. 

Τα “θεματάκια” του τα έχει βέβαια, οπότε στο φινάλε, όλα εξαρτώνται από τις προτεραιότητες του χρήστη. Πάμε να το εξετάσουμε αναλυτικά όμως.

Διαβάστε ολόκληρο το review