Η Xiaomi… ξαναχτυπά σε γνώριμα λημέρια, με το Xiaomi Redmi Note 10 Pro, ένα mid-range που «φοράει» χαρακτηριστικά ανώτερα της κατηγορίας του και εντυπωσιάζει.

Σε μια κλίμακα τιμής με αρκετό (και ισχυρό) ανταγωνισμό, η συσκευή της Xiaomi θα πρέπει να κάνει περισσότερα από τα αναμενόμενα για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.

Με AMOLED οθόνη, υψηλό ρυθμό ανανέωσης, κάμερα 108MP και επεξεργαστή Snapdragon, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο όμως πόσο καλά λειτουργούν παρέα όλα τα επιμέρους στοιχεία του; 

Απλός, κλασικός και χωρίς περιττές πινελιές, ο σχεδιασμός του Redmi Note 10 Pro δεν σκοπεύει να τραβήξει τα βλέμματα. Η πίσω όψη του είναι μονόχρωμη και γυαλιστερή, έχοντας κάτω αριστερά το λογότυπο “Redmi” και κάτω δεξιά τις διάφορες, απαραίτητες σημάνσεις (CE κλπ). Είναι κατασκευασμένη από Corning Gorilla Glass, όπως και η οθόνη. Κοιτώντας ψηλά κι αριστερά, θα βρούμε την κάμερα, με ένα κάπως περίτεχνο ορθογώνιο περίβλημα να εσωκλείει τους τρεις φακούς και το φλας.

Το παράξενο εδώ είναι το διπλό εξόγκωμα: το πρώτο επίπεδο (όπου βρίσκεται το φλας) δεν εξέχει ιδιαίτερα από το κινητό όμως το δεύτερο εξόγκωμα (όπου βρίσκονται οι κάμερες) εξέχει περισσότερο. Δεν πρόκειται για κάτι που επηρεάζει το κράτημα καθώς ούτως ή άλλως τα δάχτυλα τοποθετούνται αλλού ώστε φακοί να παραμένουν καθαροί από δαχτυλιές, ενώ μια θήκη πιθανότατα θα υπερκαλύψει το εξόγκωμα. Οι… μανιακοί της καθαριότητας ίσως εκνευριστούν που θα βλέπουν χνούδια σε δύο επίπεδα αλλά μιλάμε για λεπτομέρειες. Τουλάχιστον, σε κάθε ένα από τα τρία διαθέσιμα χρώματα (Onyx Gray, Gradient Bronze, Glacier Blue) το πρώτο επίπεδο είναι παρόμοιου χρώματος με την πλάτη της συσκευής και το δεύτερο σταθερά μαύρο με ασημένιο «δαχτυλίδι» γύρω από την κύρια κάμερα.

Διαβάστε ολόκληρο το review

 

  • Like 3