Πριν η Siri γίνει η ψηφιακή βοηθός του iPhone και του iPad, αποτελούσε μια ανεξάρτητη εφαρμογή την οποία εξαγόρασε η Apple προκειμένου να την ενσωματώσει στο iOS.

Όμως όπως φαίνεται, οι δημιουργοί που βρίσκονται πίσω από τη Siri, δεν έχουν ολοκληρώσει το στόχο τους για τη δημιουργία ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης και έτσι μετά από ανάπτυξη 4 ετών, παρουσίασαν για πρώτη φορά επίσημα χθες τη Viv. Με την όλη συζήτηση γύρω από τα έξυπνα bots να πυκνώνει και εταιρείες όπως η Microsoft και το Facebook, να παρουσιάζουν τρόπους επικοινωνίας με μηχανές τεχνητής νοημοσύνης, η Viv αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση με ένα σημαντικό πλεονέκτημα, τη διασύνδεση της με υπηρεσίες και εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, κάνοντας τη πιο "έξυπνη" και χρηστική από παρόμοιες υλοποιήσεις.

 

Στο εντυπωσιακό demo που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του συνεδρίου TechCrunch Disrupt NYC, η Viv μπόρεσε να απαντήσει όχι μόνο σε απλά ερωτήματα όπως το "τι καιρό έχει", αλλά και σε πολύ πιο σύνθετα. Σε ένα από αυτά, η Viv μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα για το "αν μεθαύριο, μετά τις 5:00μμ, ο καιρός θα είναι πιο ζεστός από τους 35 βαθμούς, κοντά στη γέφυρα του Golden Gate". Η απάντηση προέρχεται μετά από ερώτηματα που απευθύνει η Viv στην αντίστοιχη υπηρεσία καιρού με την οποία συνεργάζεται, ένα σενάριο που μπορεί να επεκταθεί και γι' άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα η τεχνητή νοημοσύνη που στηρίζει την όλη προσπάθεια είναι σε θέση να μαθαίνει συνεχώς από την αλληλεπίδραση της με τον χρήστη, προκειμένου να έχει καλύτερα αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

 

Οι δημιουργοί της Viv πάντως έχουν διαφορετικά σχέδια για την προώθηση της, χωρίς να θέλουν να περιορίσουν τη χρήση της σε μία πλατφόρμα αφού πιστεύουν ότι η υλοποίηση της μπορεί να επεκταθεί ακόμα και σε gadgets τύπου Amazon Alexa όπου η συσκευή «περιμένει» το ερώτημα προκειμένου να απαντήσει ή να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.

 

 

Link.png Site: TheNextWeb