Σε συμφωνία για τη λήψη αυστηρότερων νομοθετικών μέτρων κατά της υποκίνησης σε τρομοκρατικές ενέργειες και της εκμετάλλευσης του διαδικτύου από ακραίες ένοπλες οργανώσεις κατέληξαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι υπουργοί των «27» κρατών μελών της ΕΕ συμφώνησαν, επίσης, στη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των εκρηκτικών υλών.

 

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές το διαδίκτυο αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για τα μέλη των ακραίων οργανώσεων καθώς χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή πληροφοριών, για την προετοιμασία επιθέσεων και για τη διάδοση προπαγανδιστικού υλικού.

 

«Το διαδίκτυο χρησιμοποιείται ως πηγή έμπνευσης και κινητοποίησης των τρομοκρατών σε τοπικό επίπεδο. Το διαδίκτυο λειτουργεί σαν ένα εικονικό στρατόπεδο εκπαίδευσης», αναφέρει το κείμενο της πολιτικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι «27».

 

Ωστόσο, οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης διαβεβαίωσαν τις οργανώσεις προστασίας των πολιτικών ελευθεριών ότι τα νέα μέτρα δε θα χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr