Από τις μεγαλύτερες εταιρείες (αν όχι η μεγαλύτερη) ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, η κινεζική Alibaba, προχωράει σε μια τεράστια επένδυση 590 εκατομμυρίων δολαρίων, στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Meizu η οποία και αυτή προέρχεται από την Κίνα.

Η συμφωνία φέρνει την Alibaba να κατέχει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στη Meizu, η οποία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την πώληση 1.5 εκατομμυρίων συσκευών, μόνο για το μήνα Ιανουάριο. Στόχος της Alibaba με την επένδυση αυτή είναι να καταστήσει πιο ανταγωνιστικό το Aliyun OS η αλλιώς YunOS, την πλατφόρμα δηλαδή της εταιρείας η οποία προορίζεται για smartphones και έξυπνες τηλεοράσεις, και η οποία βασίζεται στο Android.

 

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου θα παρέχει στη Meizu πόρους και στήριξη στους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου, το mobile Internet και τις mobile πλατφόρμες, με σκοπό την ανάπτυξη του οικοσυστήματος smartphone της Meizu.

 

Με την επένδυση αυτή, η Meizu της οποία το μοντέλο MX4 το είδαμε πρόσφατα και στη χώρα μας, αναμένεται να κινηθεί πιο επιθετικά στην απαιτητική κινεζική αγορά στην οποία δεν περιλαμβάνεται μέσα στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές. Στον υπόλοιπο κόσμο η κινεζική εταιρεία βασίζεται σε πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, με τη συνεργασία της Alibaba να αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα εξαιτίας των σημαντικών καναλιών πώλησης και διανομής που διαθέτει η εταιρεία.

 

Link.png Site: PhoneArena