Πρόσφατα η Comcast, ένας από τους μεγαλύτερους internet providers στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα βάλλει «πλαφόν» στο «απεριόριστο» ίντερνετ των χρηστών της.

 

Έτσι οι πελάτες της εταιρείας θα περιορίζονται στα 250GB data το μήνα αντί για απεριόριστη χρήση που απολάμβαναν μέχρι σήμερα.

 

Δυστυχώς η Comcast δεν είναι η μόνη εταιρεία που το κάνει αυτό. Άλλες εταιρείες όπως η Cox Communications και η Time Warner Cable Inc μελετούν περιορισμούς από 5 έως 75GB.

 

Στην Ελλάδα οι πάροχοι ίντερνετ είχαν παλαιότερα όρια στη χρήση όμως σήμερα προσφέρουν όλοι απεριόριστη χρήση. Πλαφόν στη χρήση έχουν θέσει μόνο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που προσφέρουν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω των δικτύων τρίτης γενιάς.

 

Ωστόσο πολλοί χρήστες καταχράζονται την απεριόριστη χρήση κατεβάζοντας εκατοντάδες gigabyte κάθε μήνα με αποτέλεσμα το δίκτυο να υπερφορτώνεται και αυτό να έχει επιπτώσεις σε όλους τους χρήστες.

 

Σύμφωνα με την Comcast ένας μέσος χρήστης χρειάζεται 2-3GB το μήνα για φυσιολογική πλοήγηση στο διαδίκτυο.

 

Το όριο των 250GB δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κατεβάζουν μέχρι 4 ταινίες καθημερινά, αριθμός που φαίνεται ικανοποιητικός.

 

Δεν είναι απίθανο ο περιορισμός στη χρήση του ίντερνετ να έρθει και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να χρειάζεται να υπολογίζουμε την χρήση του ίντερνετ που κάνουμε (όπως υπολογίζουμε και τα λεπτά που μιλάμε στο κινητό). Μέχρι τότε όμως μπορούμε στη χώρα μας να απολαύσουμε απεριόριστη πλοήγηση στο διαδίκτυο χωρίς μετρητές και επιπλέον χρεώσεις.

 

Source.png Πηγή: e-go.gr