Πέρυσι, η εταιρεία FaceCake κυκλοφόρησε μια νέα πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας, που επιτρέπει τη δοκιμή κοσμημάτων, χωρίς την πραγματική παρουσία του αντικειμένου.

Παρόμοια κίνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει η εταιρεία και για τη δοκιμή μακιγιάζ. Τη συγκεκριμένη λειτουργία αξιοποιεί ήδη η Cargo, ένας από τους συνεργάτες της εταιρείας.

 

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των εφαρμογών που κυκλοφορούν, η πλατφόρμα της FaceCake δεν απαιτεί το ανέβασμα κάποιας φωτογραφίας,ούτε την προσθήκη κάποιου plugin. Αντίθετα, το μόνο που χρειάζεται είναι μια webcam, καθώς η εφαρμογή έχει γραφτεί σε HTML5 και JavaScript, και είναι δυνατή η εικονική δοκιμή μακιγιάζ σε πραγματικό χρόνο, μέσα από τον browser.

 

Η Cargo έχει ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη δυνατότητα για δοκιμή κραγιόν και σκιάς ματιών. Προς το παρόν παρατηρείται λίγο lag, ωστόσο το εικονικό μακιγιάζ ακολουθεί την κίνηση του προσώπου, εάν αυτή δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορη.

 


facecake02.gif

 


Πρόκειται για μια λειτουργία που διευκολύνει αρκετά την αγορά μακιγιάζ μέσω ίντερνετ, καθώς δίνει την ευκαιρία δοκιμής του προϊόντος έστω και εικονικά.

 

Link.png Site: Engadget