Το Facebook ανακοίνωσε χθες τη συνεργασία του με τη Microsoft, το Twitter και το YouTube, για την ίδρυση του Παγκόσμιου Ιντερνετικού Φόρουμ για την αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας (Global Internet Forum to Counter Terrorism).

Στο πλαίσιο της συμμαχίας, οι εταιρείες στοχεύουν να κάνουν τις καταναλωτικές τους υπηρεσίες “εχθρικές στους τρομοκράτες και τους βίαιους εξτρεμιστές”, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

 

Η συμμαχία θα συνεργασθεί με άλλες πρωτοβουλίες που έχουν συσταθεί για τον ίδιο σκοπό, όπως το EU Internet Forum, ώστε να περιορίσουν την online διάδοση εξτρεμιστικού περιεχομένου. Επίσης, η δράση της θα περιστραφεί γύρω από τρεις κεντρικές ιδέες, ξεκινώντας από τις τεχνολογικές λύσεις με τη χρήση προηγμένων τεχνικών βαθιάς μάθησης, ώστε να εντοπίζεται άμεσα τι είδους υλικό θα πρέπει να αφαιρείται.

 

Παράλληλα, το φόρουμ στοχεύει να διεξάγει έρευνες για μελλοντικές τεχνολογίες και νέους κανόνες δεοντολογίας, ενώ στα πλάνα του είναι να συνεργασθεί με κυβερνήσεις, ομάδες πολιτών, ακαδημαϊκούς και άλλες εταιρείες ώστε να αναπτύξει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές διαχείρισης του εξτρεμιστικού υλικού.

 

Link.png Site: Thenextweb.