Το Kickstarter δημιούργησε 29.600 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 283.000 θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης καθώς και 8800 εταιρείες μέχρι στιγμής, σύμφωνα με μία μελέτη του Καθηγητή Ethan Mollick, από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania.

Ο Ethan Mollick, που παρακολουθεί από κοντά το Kickstarter για χρόνια, συμπεριέλαβε στην έρευνα του 61654 επιτυχημένα εγχειρήματα από το 2009 έως στο 2015, για να βγάλει συμπεράσματα για τον τρόπο που οι δημιουργοί επωφελούνται από την γνωστή πληθοποριστική ιστοσελίδα. Σύμφωνα με την μελέτη που πραγματοποίησε, τα διάφορα εγχειρήματα τείνουν να λαμβάνουν $2,46 σε έσοδα εκτός της ιστοσελίδας για κάθε pledged δολάριο, αν και το ποσό τείνει να είναι μεγαλύτερο στην περίπτωση των τροφίμων και του προϊοντικού σχεδιασμού. Ο ίδιος εκτιμάει ότι το Kickstarter παρήγαγε το επιβλητικό ποσό των $5,3 δισεκατομμυρίων για τους δημιουργούς και τις κοινότητες του.

 

O Mollick επίσης επισήμανε ότι το 37% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι τα projects τους βοήθησαν στις καριέρες τους ενώ το 21% δήλωσε ότι ξεκίνησε να κερδίζει περισσότερα χρήματα αφότου έτρεξε μία επιτυχημένη καμπάνια. Ορισμένοι επίσης σκηνοθέτες, μουσική, συγγραφείς και δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών ανέφεραν ότι εξασφάλισαν συμφωνίες διανομής και έκδοσης των δημιουργιών τους χάρη στο Kickstarter. Ο Ethan Mollick είπε ότι το Kickstarter βοήθησε κάποιες εταιρείες να γίνουν ηγέτες στον χώρο, όπως η Oculus VR και η Pebble. Παρόλα αυτά, η ιστοσελίδα δεν υπόσχεται θαύματα.

 

Έτσι, σύμφωνα με στατιστικά νούμερα από την ίδια την ιστοσελίδα –η οποία δεν είχε καμία επιρροή στην ανάλυση του Καθηγητή Ethan Mollick- έχει φιλοξενήσει περισσότερα projects που δεν χρηματοδοτήθηκαν με επιτυχία (196240 projects) από projects που πέτυχαν (109662) ενώ από τα επιτυχημένα, ένα στα δέκα δεν κατάφερε να παραδώσει το προϊόν ή την υπηρεσία που είχε υποσχεθεί στους backers.

 

Link.png Site: Engadget