Το Dropbox ήταν η υπηρεσία που έφερε στο προσκήνιο την αποθήκευση δεδομένων στο cloud. Είναι άμεσα συνυφασμένο με την αποθήκευση φωτογραφιών, βίντεο, κειμένων και άλλων ψηφιακών εγγράφων στο cloud, τα οποία είναι άμεσα προσβάσιμα στον χρήστη από όλες τις συσκευές του.

Ωστόσο, η εταιρία προσφέρει από σήμερα μια καινούρια υπηρεσία, το Paper. Πρόκειται για ένα εργαλείο που παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας και επεξεργασίας εγγράφων διαδικτυακά, στα οποία μάλιστα μπορεί να έχει πρόσβαση όχι μόνο ο δημιουργός αλλά μια ομάδα χρηστών κάτι που σημαίνει ότι το Paper κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το Google Docs.

 

Σε αντίθεση όμως με το Dropbox, το οποίο ήταν ιδιαίτερα καινοτόμο και ουσιαστικά, με την κυκλοφορία του το 2008, καθιέρωσε το cloud storage, το Paper καλείται να ανταγωνιστεί ιδιαίτερα δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Microsoft Office Online και το Google Docs. Ωστόσο διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που το καθιστούν ξεχωριστό. Παραδείγματος χάρη, προσφέρει προεπισκόπηση οποιουδήποτε συνδέσμου ακόμη και αν προέρχεται από το Google Docs ή το Microsoft Office. Επομένως είναι συμβατό με όλες τις υπηρεσίες, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό ευελιξία στον χρήστη.

 

Προς το παρόν το Paper διαθέτει τα απολύτως βασικά εργαλεία επεξεργασίας όπως την εναλλαγή της γραμματοσειράς. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για τον επικεφαλής μιας ομάδας να αναθέτει καθήκοντα στους συνεργάτες του και να παρακολουθεί την εξέλιξή τους. Η mobile έκδοση του Paper αναμένεται να κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον.

 

Link.png Site: http://gizmodo.com/dropbox-wants-to-take-on-google-docs-good-luck-1736746371[/url]']Gizmodo