Σήμερα (3/2/2011) είναι μια ιστορική στιγμή για το Internet.

 

Μετά από χρόνια ταχείας ανάπτυξης του Internet, οι διαθέσιμες διευθύνσεις του πρωτοκόλλου IPv4, του αρχικού IP πρωτοκόλλου (Internet Protocol) , εξαντλήθηκαν.

Αλλά μην ανησυχείτε. Αυτό δεν είναι η IPκάλυψη, όπως την έχουν ονομάσει άνθρωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

 

Το ICANN, μαζί με τον οργανισμό Number Resources Organization (NRO), το Internet Architecture Board (IAB), και το Internet Society (ISOC), έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία του internet για αυτή τη στιγμή εδώ και χρόνια. Το IPv6, ένα νέο πρωτόκολλο Internet με ένα τεράστιο αριθμό διαθέσιμων διευθύνσεων παίρνει ήδη τα ηνία καθώς οι διευθύνσεις IPv4 εξαντλούνται. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτό απλώς σημαίνει ότι η διεύθυνση (IP) του υπολογιστή τους μέχρι τώρα μπορεί να ήταν κάπως έτσι , 192.0.2.10 (παράδειγμα IPv4 διεύθυνσης), αλλα σύντομα μπορεί να μοιάζει έτσι, 2001:0DB8::/feed:b766 (παράδειγμα IPv6 διεύθυνσης ).

 

Γιατί οι διευθύνσεις IP έχουν τόσο μεγάλη σημασία; Για να το θέσουμε απλά, γιατί είναι οι αριθμοί που χορηγούνται στα πρωτόκολλα δικτυακής επικοινωνίας των υπολογιστών, και χωρίς αυτές, τα μηχανήματα δεν θα μπορούσαν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η περιήγηση στο Internet (browsing), τα emails και τα smartphones εξαρτώνται στις διευθύνσεις IP για να λειτουργήσουν.

 

Source.png Πηγή: ICANN

Link.png Site: Σχετικό δελτίο Τύπου του ICANN της 3ης Φεβ. 2011