Με 1,6 δισεκατομμύρια χρήστες, το Facebook είναι συνηθισμένο σε μεγάλα νούμερα. Ακόμα και το WhatsApp έχει ένα δισεκατομμύριο χρήστες να το χρησιμοποιούν σε μηνιαία βάση. Το Instagram από την άλλη δεν είναι τόσο μεγάλο ωστόσο συνεχίζει να επεκτείνεται.

Σε μία σύντομη ανάρτηση στο επίσημο blog της εταιρείας, η υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών ανακοίνωσε ότι στην βάση του διαθέτει 500 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, με τους τελευταίους 100 εκατομμύρια χρήστες να γράφονται τους τελευταίους 9 μήνες.

 

Στο παρελθόν, το Instagram δεν είχε ανακοινώσει τον αριθμό των ενεργών χρηστών του, αλλά για το συγκεκριμένο ορόσημο έκανε εξαίρεση. Από την ανακοίνωση μαθαίνουμε κάτι επίσης σημαντικό, ότι από τους 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, οι 300 εκατομμύρια χρησιμοποιούν την υπηρεσία καθημερινά. Μάλιστα, οι τέσσερις στους πέντε χρήστες βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.

 

Αν και η ανάπτυξη του Instagram είναι δεδομένη – έχει προσθέσει 200 εκατομμύρια χρήστες τους τελευταίους 18 μήνες- λέγεται ότι ακόμα δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, το Twitter που βρίσκεται στην επικαιρότητα από το 2006, έχει περίπου 310 εκατομμύρια χρήστες, και παλεύει για να διατηρήσει την θέση του.

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: VentureBeat