Η γνωστή υπηρεσία streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών Netflix φαίνεται να σχεδιάζει την επέκταση της στην Ευρωπαϊκή αγορά, με τις πρώτες συζητήσεις να έχουν ήδη γίνει τουλάχιστον βάση των τελευταίων φημών με συγκεκριμένες χώρες.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετική αναφορά του Reuters, στελέχη της υπηρεσίας έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με Γαλλία, Γερμανία αλλά και άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξέταση του ενδεχομένου λανσαρίσματος του Nextflix στις εν λόγω χώρες. Οι συζητήσεις διεξάγονται στη μια περίπτωση με κυβερνητικά στελέχη της Γαλλίας έτσι ώστε να εξετασθούν πιθανές επιπτώσεις λειτουργίας του Netflix στη χώρα με βάση το νομικό πλαίσιο που ισχύει. Σε μία νέα αναφορά του CEO της υπηρεσίας Reed Hastings προς τους επενδυτές, αναφέρεται πως πιθανή διεθνής επέκταση μπορεί να αποφέρει έως και το 80% των συνολικών κερδών της εταιρείας εκτός της Αμερικανικής αγοράς.

 

Το Netflix αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε Καναδά, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Σουηδία το μεγαλύτερο μέρος της Λατινικής Αμερικής, ενώ ήδη προσφέρεται η επιλογή Γαλλικής γλώσσας για τους κατοίκους του Καναδά. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Link.png Site: http://gigaom.com/2013/12/05/netflix-is-eyeing-france-germany-for-future-expansions/[/url]']Gigaom