Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω διαδικτύου, όπως το WhatsApp, το Viber, το iMessage και (πλέον) το Messenger του Facebook κερδίζουν όλο και περισσότερο κοινό, με το πρώτο εκ των προαναφερόμενων να δίνει στη δημοσιότητα εντυπωσιακά στατιστικά χρήσης.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό post του συνιδρυτή της υπηρεσίας, Jam Koum στο επίσημο blog της εφαρμογής, το WhatsApp έχει πλέον φτάσει τους 400 εκ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες, ενώ μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες οι νέοι εγγεγραμμένοι χρήστες ξεπέρασαν τα 100 εκ. άτομα. Τα νούμερα είναι άκρως εντυπωσιακά και δείχνουν πως οι περισσότεροι κάτοχοι smartphones διαλέγουν τις νέες λύσεις παρά τα επί πληρωμή πακέτα μηνυμάτων που προσφέρουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

 

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός πως το WhatsApp παραμένει από τις ελάχιστες εφαρμογές που ενώ έχουν τόσο μεγάλο κοινό δεν καταφεύγουν στις διαφημίσεις εντός της εφαρμογής για να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος, αντίθετα προσφέρουν μόνο ένα πακέτο-συνδρομή απεριόριστων μηνυμάτων με χρέωση μόλις 1$ το χρόνο.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/12/19/5228656/whatsapp-now-has-over-400-million-monthly-users[/url]']TheVerge