Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναρτήσει πράγματα που έχουν μετανιώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο συνδυασμός της πανταχού παρουσίας αυτών των υπηρεσιών και εφαρμογών και της ευκολίας χρήσης τους φαίνεται πως λειτουργεί ενθαρρυντικά για παρορμητικές συμπεριφορές.

Οι αναρτήσεις, γίνονται, και μετά απλώς περνάει ο καιρός και συνήθως ξεχνιούνται (αν και όπως είναι γνωστό, όταν βρεθεί κάτι στο Internet, μένει στο Internet, για πάντα). Όταν όμως το αφεντικό σας στη δουλειά, κάποια στιγμή σας θυμίσει κάποια ανάρτηση που είχατε κάνει και είχατε ξεχάσει, τότε ενδεχομένως θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτό ακριβώς το πράγμα οδήγησε στην δημιουργία της Clear. Ο founder της εφαρμογής/ υπηρεσίας Ethan Czahor, απέκτησε την δουλειά των ονείρων του ως CTO της πολιτικής καμπάνιας του Jeb Bush. Αλλά η χαρά του δεν διήρκησε για πολύ. Διάφορες αναρτήσεις του στο Twitter που είχε πραγματοποιήσει πριν καιρό, ξεθάφτηκαν για να τον… δαγκώσουν. “Δημιούργησα την Clear για να εξασφαλιστεί ότι καταστάσεις σαν την δική μου, να μην συμβούν σε κανέναν άλλον στο μέλλον” έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα της Clear.

 

Η Clear συνδέεται με τους λογαριασμούς του χρήστη σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα – όπως στα Twitter, Facebook και Instagram που υποστηρίζονται τουλάχιστον σε πρώτη φάση- και χάρη σε ορισμένους έξυπνους αλγόριθμους ψάχνει για προσβλητικούς όρους ή για όρους που θα μπορούσαν να είναι προσβλητική και έχουν σχέση με την φυλή, το φύλο, την θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό κ.ά.

 

Μόλις η εφαρμογή ολοκληρώσει την αναζήτηση στους λογαριασμούς του χρήστη στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργήσει μία έκθεση που περιλαμβάνει όλες τις αναρτήσεις που ενδεχομένως περιέχουν προσβλητικούς όρους ή περιεχόμενο δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να διαγράψει εκείνες που θέλει άμεσα. Η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά, αλλά ακόμα βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση.

 

Μελλοντικά, και σε μία προσπάθεια να βελτιστοποιηθούν οι αλγόριθμοι, θα προστεθεί η δυνατότητα ανάλυσης αναρτήσεων σε blog καθώς και οπτικού περιεχομένου (φωτογραφίες, video). Η εφαρμογή όπως αναφέραμε βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση και αν και είναι διαθέσιμη στο App Store της Apple, με την εγγραφή σας εξασφαλίζετε για την ώρα μία θέση στη λίστα αναμονής.

 

Clear | File.png Download: Apple App Store

 

Link.png Site: Digital Trends