Το Slack, η δημοφιλής πλατφόρμα εταιρικής επικοινωνίας, ανακοίνωσε έναν σημαντικό επανασχεδιασμό που έχει ως στόχο να διευκολύνει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται τις πληροφορίες και τα εργαλεία που σχετίζονται με την εργασία τους.

Το νέο περιβάλλον εργασίας αντικατοπτρίζει σύμφωνα με την εταιρεία την εξέλιξη του Slack από εργαλείο συνεργασίας σε πλατφόρμα παραγωγικότητας, όπως εξήγησε στο TechCrunch ο επικεφαλής προϊόντος της εταιρείας, Noah Weiss.

Ο επανασχεδιασμός βασίζεται στην ιδέα της συγκέντρωσης και απλοποίησης των πληροφοριών που χρειάζονται οι χρήστες για να κάνουν τη δουλειά τους. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν πλέον να βλέπουν όλα τα άμεσα μηνύματά τους σε ένα μέρος κάνοντας κλικ στο κουμπί DMs, αντί να κάνουν scroll σε μια μεγάλη λίστα συνομιλιών. Οι χρήστες μπορούν επίσης να βλέπουν όλα τα μηνύματα που σχετίζονται με την εργασία τους στη σελίδα Activiy, χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητήσουν. Οι χρήστες μπορούν να μαρκάρουν στοιχεία για να επιστρέψουν αργότερα και να τα ελέγχουν στη σελίδα Later, διευκολύνοντας την ιεράρχηση των εργασιών τους.

image.jpeg.25a658820061ae926db999ab0032c494.jpeg 

Το κουμπί More δίνει πρόσβαση σε πίνακες, workflows και ενσωματωμένες επιχειρηματικές εφαρμογές, οι οποίες είναι μερικές από τις νέες λειτουργίες που έχει προσθέσει το Slack με την πάροδο του χρόνου. Οι λειτουργίες αυτές επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται έγγραφα, να αυτοματοποιούν workflows και να συνδέονται με άλλα εργαλεία εντός του Slack. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν αναζήτηση με το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού και να προσθέσουν ένα νέο μήνυμα, canva, σύσκεψη ή κανάλι από το κουμπί +.

Ο Weiss δήλωσε επίσης ότι το Slack επιθυμεί να διασφαλίσει το μέλλον της πλατφόρμας με γνώμονα τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα βοηθήσει τους χρήστες να βρουν και να συνοψίσουν τον αυξανόμενο όγκο πληροφοριών στην πλατφόρμα. Ανέφερε ακόμα ότι το Slack έχει γίνει ένα καταπληκτικό “αποθετήριο γνώσεων” που συνδυάζει συζητήσεις και εφαρμογές και ότι το generative AI θα επιτρέψει μια προσέγγιση μέσω συνομιλιών για το ξεκλείδωμα αυτής της γνώσης.

image.png.3e2a66975e528f42ac4b3518e42076d9.png

Το νέο περιβάλλον του Slack θα κυκλοφορήσει σταδιακά, ανάλογα με τη συνδρομητική βαθμίδα του χρήστη. 
 

  • Like 3