Όσο και να διευκολύνει τη ζωή μας η μοντέρνα τεχνολογία, υπάρχουν περιπτώσεις που δύο ανταγωνιστικές πλατφόρμες ή υπηρεσίες δεν συνεργάζονται με αποτέλεσμα να προκαλούν σύγχυση.

Τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες των Slack και Microsoft Teams τελευταία και από την ώρα που οι εταιρείες που εργάζονται υιοθέτησαν το μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας για την περίοδο του ξεσπάσματος του κορωνοϊού.

Η απουσία «διαλειτουργικότητας» ανάμεσα στις δύο ανταγωνιστικές πλατφόρμες δημιουργούν πονοκέφαλο σε χρήστες και ομάδες IT κάθε επιχείρησης σχεδόν. Ευτυχώς, ετοιμάζεται ένα fix. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία πίσω από το Slack σχεδιάζει να ενσωματώσει τα χαρακτηριστικά κλήσης του Microsoft Teams στο workplace collaboration app της. Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της Slack, Stewart Butterfield πρόσφατα έκανε γνωστά τα σχέδια της εταιρείας κατά την διάρκεια μίας τηλεδιάσκεψης με αναλυτές: «Εργαζόμαστε στην ενσωμάτωση χαρακτηριστικών κλήσης του Teams».

Η προσθήκη υποστήριξης Teams στο Slack είναι λογική εξαιτίας της τωρινής κατάστασης, καθώς και επειδή ήδη υποστηρίζονται υπηρεσίες της Microsoft, όπως τα OneDrive, Outlook και Sharepoint απευθείας από το Slack. O κ. Butterfield δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει διαθέσιμο το χαρακτηριστικό κλήσης, αλλά ούτε και πως θα λειτουργεί. Η εταιρεία πάντως προχώρησε πέρυσι στην προσθήκη υποστήριξης για εφαρμογές Office 365, με τη χρήση ευρέως διαθέσιμων APIs.

Engadget

  • Like 1