Μία συμφωνία που ίσως βρίσκονταν στα σκαριά από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο CEO του Twitter και της Square, Jack Dorsey, είχε συναντηθεί πέρυσι το καλοκαίρι με τον Jay-Z και μέχρι τώρα κανείς δεν ήξερε τι μπορεί οι δύο τους να είχαν συζητήσει. Πλέον, ίσως και να είναι γνωστό το θέμα συζήτησής τους. Όπως ανακοινώσε η Square, η εταιρία που ειδικεύεται σε πληρωμές μέσω φορητών συσκευών, θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του Tidal, την μουσική υπηρεσία streaming που ανήκει στον Jay-Z και σε άλλους καλλιτέχνες (συμπεριλαμβανομένης της Beyonce, σύζυγος του Jay-Z αλλά και τη Rihanna), έναντι $297 εκατομμυρίων. Μάλιστα, μετά τη συμφωνία, ο Jay-Z θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Square.

Η ανακοίνωση έρχεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο Jay-Z είχε ανέφερε πως θα πουλήσει το 50% μιας άλλης εταιρίας που κατέχει, την Armand de Brignac (εταιρία με σαμπάνιες) στην LVMH Hennessy Louis Vuitton, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο ίδιος από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Τον περασμένο μήνα μάλιστα, Dorsey και Jay-Z είχαν ανακοινώσει από κοινού τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάπτυξης από Bitcoin για την υποστήριξη της ανάπτυξης σε Ινδία και Αφρική.

Το Tidal, το οποίο αγόρασε ο Jay-Z σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες το 2015 για $56 εκατομμύρια, παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε μουσική, μουσικά βίντεο και αποκλειστικό περιεχόμενο από καλλιτέχνες, αν και για την ώρα τον πρωταρχικό ρόλο στο χώρο του streaming τον έχουν ανταγωνιστές όπως τα Spotify, Apple και Amazon.

Το 2017, ο Jay-Z πούλησε το 33% της εταιρίας στην Sprint (T-Mobile τώρα έπειτα τη συγχώνευση) για ποσό που δεν έγινε γνωστό. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Jay-Z αγόρασε πίσω αυτές τις μετοχές από την T-Mobile και οι περισσότερες από αυτές θα πωληθούν στην Square ως μέρος της συμφωνίας.

Όπως δήλωσε στέλεχος της Square ο οποίος θα ηγηθεί της Tidal προσωρινά, Jesse Dorogusker, οι Dorsey και Jay-Z είχαν αρχίσει να συζητούν την εξαγορά «πριν από κάποιους μήνες». Ο ίδιος δήλωσε πως η εταιρία του, η οποία ιδρύθηκε το 2009, θα προσφέρει τα οικονομικά εργαλεία στους καλλιτέχνες ώστε να τους βοηθήσει να διαχειρίζονται ευκολότερα τα οικονομικά τους.

  • Like 1