Η πλήρης αντιγραφή των κυριότερων χαρακτηριστικών του Snapchat από το Instagram συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με νέο «κρούσμα» τα φίλτρα προσώπου.

Αποτελώντας ένα από τα δημοφιλέστερα χαρακτηριστικά του Snapchat, πλέον και οι χρήστες του Instagram έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση εντυπωσιακών εφέ στις selfie τους, αρχής γενομένης με 8 διαφορετικές προτάσεις. Ένα από αυτά προσθέτει στον χρήστη γυαλιά όταν την ίδια ώρα εμφανίζονται εξισώσεις και διάφοροι αριθμοί γύρω του, ενώ σε άλλα μπορεί να προσθέσει αυτιά κοάλα ή ένα στεφάνι από λουλούδια στο κεφάλι του, ακριβώς όπως και στο Instagram.

 

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη λειτουργία του Snapchat, η υλοποίηση του Instagram είναι πιο εύκολη στη χρήση με μικρή αλλοίωση του προσώπου, με τη προσθήκη του εφέ να μην ακολουθεί την κίνηση του κεφαλιού του χρήστη. Μία ακόμη λειτουργία που εγκαινιάζει το Instagram είναι αυτή της δυνατότητα ανάποδης αναπαραγωγής βίντεο, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που διαθέτει το Snapchat εδώ και αρκετούς μήνες. Επιπλέον οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο να διαγράψουν οτιδήποτε έχουν γράψει στην επιφάνεια του μέσω ειδικού εργαλείου.

 

 

Με 700 εκατομμύρια χρήστες, οι κινήσεις αυτές του Instagram έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων όπως στην αντιγραφή της λειτουργίας Stories του Snapchat, σε αναρτήσεις δηλαδή που διαγράφονται αυτόματα μετά από 24 ώρες. Ήδη η λειτουργία αυτή σημειώνει τεράστια επιτυχία στο Instagram, όταν την ίδια ώρα οι ρυθμοί προσέλκυσης νέων συνδρομητών από το Snapchat σημείωσε σημαντική πτώση το τελευταίο τρίμηνο.

 

Link.png Site: BusinessInsider