Η πολιτική προσθήκης νέων χαρακτηριστικών στο Instagram είναι αρκετά σαφής τα τελευταία χρόνια, με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να «εμπνέεται» σε μεγάλο βαθμό από το Snapchat.

Ένα ακόμη επεισόδιο της «σχέσης» των δύο εταιρειών βλέπουμε αυτή την εβδομάδα, με το Snapchat να προσθέτει δυνατότητα προσθήκης ψηφοφοριών στα Stories (Ιστορίες) είτε αυτά είναι μια απλή φωτογραφία είτε βίντεο. Η όλη διαδικασία δημιουργίας μιας ψηφοφορίας είναι αρκετά εύκολη, ενώ η τοποθέτησή της στη φωτογραφία μπορεί να γίνει σε όποιο μέρος ο χρήστης επιθυμεί. Δυνατότητα ψήφου έχουν πάντα μόνο οι followers, με τα αποτελέσματα να ανανεώνονται άμεσα.

 

Παρόμοια λειτουργία και μάλιστα αρκετά δημοφιλή παρέχει εδώ και καιρό το Snapchat, μέσω όμως ενός εξωτερικού add-on με την ονομασία Polly. Χαρακτηριστικότερο όμως παράδειγμα λειτουργίας που το Instagram «εμπνεύστηκε» από το Snapchat παραμένουν τα Stories, η δυνατότητα δηλαδή δημοσίευσης φωτογραφιών και βίντεο τα οποία διαγράφονται μετά από 24 ώρες. Η συγκεκριμένη λειτουργία έχει συναντήσει τεράστια επιτυχία στο Instagram ενώ το Facebook τη χρησιμοποίησε επιπλέον στη δική του εφαρμογή και στο WhatsApp χωρίς όμως εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Link.png Site: TNW