Η κατάργηση των Stories θα έρθει στο τέλος Σεπτεμβρίου με σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή να παίζει το feedback χρηστών που δεν ήθελαν τα βίντεο να εξαφανίζονται

Το LinkedIn ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην κατάργηση των Stories του, με την λειτουργία να αφαιρείται πλήρως προς το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα νέα έρχονται από τη Liz Li της εταιρείας.

Σημαντικό ρόλο στην κίνηση αυτή έπαιξε το γεγονός ότι οι χρήστες της υπηρεσίας δεν ήθελαν τα βίντεο να εξαφανίζονται. "Κατά την ανάπτυξη των Stories, υποθέσαμε πως το κοινό μας δεν θα θέλει να δημοσιεύει ανεπίσημα βίντεο στο προφίλ του κι έτσι, θα αφαιρούσαμε ένα εμπόδιο για την δημοσίευση τέτοιων βίντεο. Τελικά όμως βλέπουμε πως θέλετε να δημιουργείτε βίντεο για την επαγγελματική σας ιστορία σε πιο προσωπικό επίπεδο, έτσι ώστε να παρουσιάσετε και την ειδικότητά σας αλλά και την προσωπικότητά σας." είπε η Liz Li.

Τα νέα αυτά έρχονται μετά από την κατάργηση των Fleets του Twitter τον Ιούλιο. Όπως και το LinkedIn, το Twitter παρατήρησε πως οι χρήστες του δεν αντέδρασαν στη συγκεκριμένη λειτουργία όπως περίμεναν. "Ελπίζαμε με τα Fleets να βοηθήσουμε περισσότερους χρήστες να νιώσουν άνετα και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις. Όμως με την πάροδο του χρόνου, δεν είδαμε αύξηση νέων χρηστών στη συμμετοχή συζητήσεων, όπως θα θέλαμε."

Οι κινήσεις αυτές φαίνεται να σηματοδοτούν την αρχή κατάργησης υπηρεσιών με βίντεο χρηστών σε διάφορες εταιρείες. Βέβαια με την επιτυχία των Snapchat και Instagram στον συγκεκριμένο τομέα, δύσκολα θα δούμε μία από τις δύο συγκεκριμένες υπηρεσίες να κάνει κάτι ανάλογο με τα Stories του.

  • Like 1