Το Tinder ενισχύει το σύστημα επαλήθευσης φωτογραφιών του, αυτή τη φορά προσθέτοντας και βίντεο, ζητώντας από τα μέλη να τραβήξουν μια σειρά από selfie βίντεο για να αποδείξουν ότι είναι το πραγματικό πρόσωπο που ισχυρίζονται ότι είναι και όχι απλά κάποια AI δημιουργία.

Το νέο χαρακτηριστικό, που ανακοινώθηκε σήμερα, κυκλοφορεί σε παγκόσμιο επίπεδο ως η νέα μέθοδος επαλήθευσης ενός λογαριασμού και θα είναι απαραίτητη προκειμένου να αποκτηθεί το πολυπόθητο σήμα με το μπλε τσεκ επαλήθευσης, μια εντελώς διαφορετική διαδικασία σε σχέση με άλλες διάσημες υπηρεσίες.

Η νέα διαδικασία επαλήθευσης του Tinder περιλαμβάνει την εγγραφή ενός selfie βίντεο μέσω της εφαρμογής χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα του smartphone σας προκειμένου η εφαρμογή να “βεβαιωθεί” ότι υπάρχει πραγματικός άνθρωπος. Ακούγεται παρόμοιο με άλλες σύγχρονες ψηφιακές επαληθεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας State ID της Apple και της Google, τραπεζικών εφαρμογών, ακόμη και άλλων εφαρμογών γνωριμιών όπως το Hinge. Η τελευταία εφάρμοσε τη λειτουργία video selfie πέρυσι για να καταπολεμήσει τα ραγδαία αυξανόμενα ποσοστά απάτης που εκτείνονται σε πολλαπλές πλατφόρμες, στις οποίες περιλαμβάνονται ατυχείς ιστορίες κλοπών αυτοκινήτων, ακόμη και αρπαγής κρυπτονομισμάτων.

Η επαλήθευση στο Tinder δίνει επίσης τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν μόνο με μέλη που είναι επίσης επαληθευμένα, ένας εκλεκτός κύκλος που είναι γνωστός ως "Photo Verified Cuties". Όσοι είναι ήδη επαληθευμένοι μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν για πολύ ως πατροπαράδοτα cutie, καθώς το Tinder σχεδιάζει να ζητήσει από όλα τα μέλη του να επαληθεύσουν το λογαριασμό τους εκ νέου με video selfie "τους επόμενους μήνες", σύμφωνα με δελτίο τύπου.