Οι πωλήσεις ψηφιακών μουσικών άλμπουμ και singles παρουσίασαν ιδιαίτερη άνοδο στην Μεγάλη Βρετανία του 2011, χωρίς όμως να μπορέσουν να αποτρέψουν τη γενικότερη μείωση στη ζήτηση της συγκεκριμένης αγοράς σύμφωνα με τη BPI, τη μουσική βιομηχανία της Βρετανίας.

 

Μέσα στο 2011 οι πωλήσεις μουσικών άλμπουμ μέσω του Internet αυξήθηκαν κατά 26.6%, φτάνοντας τον αριθμό των 26.6 εκατομμυρίων πωλήσεων, με 15 συγκεκριμένα άλμπουμ να σημειώνουν πωλήσεις άνω των 100.000 ψηφιακών αντιτύπων. Παρ’ όλα αυτά οι πωλήσεις των μουσικών CD μειώθηκαν κατά 12.6% στα 86.2 εκατομμύρια αντίτυπα. Έτσι η συνολική ζήτηση μουσικών άλμπουμ είτε με ψηφιακές λήψεις είτε με την αγορά CD παρουσίασαν μείωση κατά 5.6% φτάνοντας τις 113.2 εκατομμύρια πωλήσεις.

 

Οι ψηφιακές πωλήσεις δεν μπορούν να επηρεάσουν από μόνες τους τη συνολική ανάπτυξη της μουσικής βιομηχανίας, καθώς τα CD παραμένουν ακόμη το πιο αγαπητό μέσο για την αγορά μουσικών άλμπουμ. Οι πωλήσεις CD αποτέλεσαν το 76.1% των συνολικών πωλήσεων μουσικής, οι ψηφιακές πωλήσεις το 23.5% και τα βινύλια έχουν ποσοστό 0.3% επί της αγοράς.

 

Η αγορά άλμπουμ σε μορφή single βρίσκεται σε ιδιαίτερη άνοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 10% στις πωλήσεις το 2011. Η κυριαρχία των ψηφιακών λήψεων μουσικών άλμπουμ έναντι της αγοράς CD είναι δεδομένη στην κατηγορία των singles, με το 99.3% των πωλήσεών τους να πραγματοποείται με ψηφιακό τρόπο.

 

Link.png Site: thenextweb.com