Ένας εκ των δημιουργών του Kazaa του διάσημου προγράμματος διαμοίρασης αρχείων, το οποίο κατέληξε συνδρομητικό, ο Kevin Bermeister, πρόσφατα παρουσίασε μια τεχνολογία αποτροπής της online κλοπής μουσικής.

 

Καλούμενη Copyrouter μπορεί να εντοπίσει πότε ένας χρήστης προσπαθεί να κατεβάσει μια παράνομα διαθέσιμη έκδοση ενός τραγουδιού, και επεμβαίνει προτρέποντας τον χρήστη να κατεβάσει ένα επί πληρωμή αντίγραφο.

Το κόστος του τραγουδιού, εφόσον επιλέξει να το αγοράσει ο χρήστης, χρεώνεται στον μηνιαίο λογαριασμό του στον Isp του.

 

Το Copyrouter δουλεύει στο επίπεδο του ISP, αναγνωρίζοντας την μοναδική bit ακολουθία του αρχείου, με τα χαρακτηριστικά των παράνομα διαθέσιμων τραγουδιών να είναι αποθηκευμένα σε μια ιδιοκτησίας του Bermeister βάσης δεδομένων, με όνομα Global File Registry.

Όταν κάποιος χρήστης ξεκινάει ένα παράνομο κατέβασμα, αυτόματα του προσφέρεται μια νόμιμη επί πληρωμή έκδοση.

 

Το σύστημα δοκιμάστηκε στην Αυστραλία για 3 μήνες προκαλώντας ενθουσιασμό στους Isp και στην μουσική βιομηχανία και πρόκειται να φτάσει στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην χρονιά.

Στην δοκιμή ένα ποσοστό 30% των χρηστών αγόρασε νόμιμα το τραγούδι και αν όλα πάνε καλά οι εταιρίες θα προσφέρουν μια συνδρομητική υπηρεσία σε συνδυασμό με τον λογαριασμό του ISP.

 

Παραμένει αναπάντητο το ηθικό ζήτημα της παρακολούθησης των δεδομένων από τον ISP

 

Source.png Πηγή: adslgr.com