Σύμφωνα με μία αναφορά της ιστοσελίδας Ars Technica, το Spotify γράφει τεράστιες ποσότητες άχρηστων δεδομένων στον σκληρό δίσκο σας εδώ και πέντε μήνες.

Το app του Spotify για τα λειτουργικά συστήματα Windows, macOS και Linux βρέθηκε ότι εγγράφει εκατοντάδες gigabytes δεδομένων στους σκληρούς υπολογιστές των χρηστών που το χρησιμοποιούν ακόμα και όταν το app δεν βρίσκεται σε χρήση.

 

Μπορεί να μην αποθηκεύει κάτι συγκεκριμένο, ωστόσο η συνεχής εγγραφή δεδομένων μπορεί να μειώσει σημαντικά την διάρκεια της ζωής του μέσου αποθήκευσης δεδομένων που χρησιμοποιείτε, και ειδικά αν πρόκειται για SSD, ενώ επιπλέον αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας, μειώνοντας την αυτονομία της συσκευής σας, αν διαθέτετε φορητό υπολογιστή.

 

Το πρόβλημα αναφέρθηκε στο Reddit, στο Hacker News και σε άλλες ιστοσελίδες. Όταν το Ars Technica επικοινώνησε με το Spotify, η απάντηση της δημοφιλούς υπηρεσίας ήταν ότι κυκλοφόρησε μία ενημερωμένη έκδοση του app (1.0.42) που υποτίθεται ότι διορθώνει το πρόβλημα, ωστόσο δεν ήταν διαθέσιμη για δοκιμή την ώρα που γραφόταν το άρθρο. Αν θέλετε να σταματήσει αυτή η… επίθεση στο hardware του υπολογιστή σας, καλό θα ήταν να αναβαθμίσετε το app του Spotify ή να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή προσωρινά ωσότου γίνει διαθέσιμη.

 

Link.png Site: GSMArena