Σε ειδική παρουσίαση που τελείωσε πριν λίγα λεπτά, το Spotify επιβεβαίωσε την επέκταση του δωρεάν streaming και στις φορητές συσκευές, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αφού η εμπειρία χρήσης της υπηρεσίας σε tablets και smartphones θα είναι διαφορετική.

Μέχρι σήμερα, το Spotify διέθετε τη δυνατότητα δωρεάν streaming μουσικής μόνο στους χρήστες desktop με την παρεμβολή διαφημίσεων και διάφορων άλλων περιορισμών. Με τη σημερινή του ανακοίνωση το Spotify επεκτείνει τη δωρεάν υπηρεσία και στις φορητές συσκευές και συγκεκριμένα στα iOS/Android smartphones και tablets, διαχωρίζοντας όμως τις λειτουργίες που θα είναι ενεργές για κάθε κατηγορία.

 

Στα smartphones ειδικότερα θα υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής κομματιών σε τυχαία σειρά (shuffle mode), με το χρήστη της υπηρεσίας να μπορεί να ακούει αποκλειστικά και μόνο τραγούδια που καλλιτέχνη που προτιμά, χωρίς όμως να επιλέγει τα κομμάτια που θέλει ακριβώς (on demand), κάτι που παραμένει δυνατότητα του συνδρομητικού πακέτου Premium. Στα iPad και τα Android tablets, η εμπειρία χρήσης του Spotify είναι ίδια με αυτή που ισχύει στο δωρεάν πακέτο για χρήστες desktop με επιπλέον αυτόματη δημιουργία ραδιοφωνικών σταθμών με κομμάτια στο ίδιο ύφος των αγαπημένων σας καλλιτεχνών.

 

1.4-in.artist.jpggalaxy-s4.en_US.playlist_shuffle.jpg

Και στις δύο περιπτώσεις ο χρήστης θα μπορεί να προσθέσει κάποιο κομμάτι σε λίστα μουσικής που θα δημιουργήσει και η οποία θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη προς αναπαραγωγή. Κατά την ακρόαση, διαφημιστικά μηνύματα θα παρεμβάλλονται μεταξύ των τραγουδιών ενώ η λειτουργία offline παραμένει προνόμιο των συνδρομητικών πακέτων. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, κάθε λογαριασμός είναι σε θέση να αναπαράγει απεριόριστη μουσική για 6 μήνες ενώ στη συνέχεια ισχύει περιορισμός 10 ωρών ανά μήνα.

 

Στα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το Spotify ξεκινάει από σήμερα τη λειτουργία του και σε 20 νέες χώρες μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, με συνολικά 20 εκατομμύρια χρήστες από τους οποίους τα 6 εκατομμύρια είναι συνδρομητές επί πληρωμή σε κάποιο από τα 2 σχετικά πακέτα. Συνολικά τα μέλη του Spotify έχουν δημιουργήσει 1.5 δισ. λίστες μουσικής στις οποίες καταναλώνουν το 50% του χρόνου που ξοδεύουν συνολικά κατά τη χρήση της υπηρεσίας.

 

Τέλος, ολόκληρη η δισκογραφία ενός από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα, των Led Zeppelin, είναι από σήμερα διαθέσιμη στο Spotify για όλα τα μέλη.

 

Link.png Site: http://www.spotify.com[/url]']Spotify

 

Ενημέρωση: Το Spotify ανακοίνωσε ότι πλέον το όριο των 10 ωρών που ίσχυε το μήνα για το ελεύθερο streaming μουσικής, καταργείται και είναι πλέον απεριόριστο.