Η εταιρείες Avago και Broadcom ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη έναντι 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Avago θα καταβάλει 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 20 δισεκατομμύρια σε μετοχές. Η σχετικά άγνωστη εταιρεία Avago, που δραστηριοποιείται στην ίδια βιομηχανία με την Broadcom, μετατράπηκε σε ένα γίγαντα της βιομηχανίας (wireless, industrial).

 

Όπως αναφέρει το Reuters, το ποσό των $37 δισεκατομμυρίων αντιπροσωπεύει μία πρόσθετη αξία περίπου 28% πάνω από την εμπορική αξία της Broadcom που υπολογιζόταν στα $28,85 δισεκατομμύρια, πριν η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συζητήσεις.

 

Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη έως σήμερα για τον Chief Executive Officer της Avago, Hock Tan, που κατάφερε να μετατρέψει ένα μικρό κατασκευαστή ημιαγωγών σε μία εταιρεία $36 δισεκατομμυρίων μέσω εξαγορών από τότε που την ανέλαβε εννέα χρόνια πριν. Μέχρι την εξαγορά της Broadcom, η μεγαλύτερη εξαγορά της Avago, ήταν της εταιρείας LSI Corp. έναντι $6,6 δισεκατομμυρίων πέρυσι. Η νέα Broadcom θα έχει ετήσια έσοδα $15 δισεκατομμυρίων και αξία $77 δισεκατομμυρίων.

 

Οι μέτοχοι της Broadcom θα κατέχουν ποσοστό 32% στην νέα εταιρεία. Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία Avago, από την Σιγκαπούρη, έχει επίσης κεντρικά στο Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Από ότι φαίνεται, η νέα εταιρεία, "ποντάρει" στο Internet of Things.

 

 

Link.png Site: Reuters