Η υπηρεσία Cloud της Amazon είναι η πιο αξιόπιστη, σύμφωνα με τελευταία μελέτη που πραγματοποίησε η υπηρεσία προστασίας δεδομένων Nasuni. Για της ανάγκες της μελέτης η Nasuni δοκίμασε τους 16 μεγαλύτερους παρόχους Cloud από τον Απρίλιο του 2009, με στόχο να τους κατατάξει βάσει της αξιοπιστίας τους. Δεύτερη πιο αξιόπιστη υπηρεσία Cloud ήρθε αυτή της Microsoft, το Azure.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 16 υπηρεσίες μόνο οι 6 πέρασαν τα τεστ που τους υποβλήθηκαν. Εκτός από την Amazon και το Azure της Microsoft, οι υπόλοιπες τέσσερις υπηρεσίες που πέρασαν με επιτυχία τα τεστ είναι η AT&T Synaptic, η Nirvanix, η Peer1 Hosting, και η Rackspace Cloud. Τα ονόματα των υπηρεσιών που απέτυχαν δε δημοσιεύτηκαν, αλλά αίσθηση προκαλεί ότι το Cloud της Google δε βρίσκεται στη λίστα των επιτυχόντων.

 

Μία από τις πιο απλές δοκιμασίες που υπέβαλε η Nasumi ήταν η εγγραφή αρχείων διαφορετικών μεγεθών, ταυτόχρονα με την ανάγνωσή τους από πολλαπλές συνδέσεις. Πέντε από τους συνολικούς παρόχους απέτυχαν στις πιο βασικές εντολές εγγραφής - ανάγνωσης - διαγραφής δεδομένων. Όταν δοκιμάστηκαν στο να αποθηκεύσουν φωτογραφίες και μεγάλου όγκου δεδομένα, υπήρξαν περιπτώσεις όπου τα συστήματα κατέρευσαν.

 

capturetdl.png

 

Ύστερα από αυτό το στάδιο, 10 περίπου υπηρεσίες παρέμειναν “ζωντανές” για να συνεχιστούν οι δοκιμές, οι οποίες περιλάμβαναν δοκιμασίες ταχύτητας εγγραφής και ανάγνωσης αρχείων διαφορετικών μεγεθών. Δύο από τους υποψήφιους δεν ήταν αρκετά γρήγοροι για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των οργανισμών, όμως η Nasumi έλαβε υπόψιν τις ανάγκες των καθημερινών χρηστών Cloud. Σε αυτό το στάδιο, το Cloud της Microsoft έλαβε την πρώτη θέση, ενώ αυτό της Amazon έλαβε την 5η θέση.

 

Η δοκιμασία που ενδιαφέρει την πλειονότητα των χρηστών ήταν αυτή της σταθερότητας και αναφέρεται στη συχνότητα όπου μια υπηρεσία μπορεί να παραμείνει εκτός λειτουργίας, το χρονικό διάστημα που αυτό συμβαίνει, και ποια είναι η απώλεια των δεδομένων των χρηστών. Σε αυτή τη φάση κανένας από τους 8 εναπομείναντες δεν απέτυχαν, με την Amazon να έχει τις λιγότερες διακοπές λειτουργίας, περίπου 1.43 το μήνα. Το Azure παρουσίασε 99.9% χρόνο απροβλημάτιστης λειτουργίας.

 

Αδιαμφισβήτητα οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές ήταν η Microsoft και η Amazon, με τις συνολικές τους διαφορές να μην είναι πολύ μεγάλες. Ωστόσο η πρώτη θέση αξιοπιστίας καταλογίζεται στις υπηρεσίες Cloud της Amazon. Η επιλογή Cloud υπηρεσίας είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις, καθώς από τη στιγμή που επιλεχθεί ένα συγκεκριμένο Cloud, είναι πολύ δύσκολο μελλοντικά να μεταφερθούν τα δεδομένα σε κάποια άλλη υπηρεσία.

 

Link.png Site: neowin.net