Προσφέροντας τρεις φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από το Wi-Fi 6, φτάνοντας έτσι τα 33Gbps

Η Wi-Fi τεχνολογία ανέκαθεν ήταν πιο πίσω σε σύγκριση με τις ενσύρματες επιλογές, όσον αφορά την ταχύτητα και απόδοση αλλά χάρη στις νεότερες εξελίξεις του χώρου, το χάσμα θα μικρύνει. Αυτό θα γίνει μέσω του νέου πρότυπου Wi-Fi 7, το οποίο -θεωρητικά- αγγίζει ταχύτητες μετάδοσης 33Gbps, με τα υπάρχοντα Wi-Fi 6 και 6E να φτάνουν περίπου τα 10Gbps και πάλι θεωρητικά.

Παρόλο που τα τελικά σχέδια δε θα γίνουν διαθέσιμα μέχρι το 2024, η Qualcomm φαίνεται αποφασισμένη να διαθέσει router που θα υποστηρίζει τη νέα έκδοση. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει ήδη δώσει πρόσβαση στους πελάτες της σε chipsetes που επιτρέπουν τη λειτουργία και μέσα στο 2023αναμένεται να γίνουν ευρέως διαθέσιμα.

Όπως αναφέρει και ο Nick Kucharewski της Qualcomm, «η εταιρεία ενεργοποίησε την εποχή του 10Gbps Wi-Fi με τις πρώτες παραδόσεις του Wi-Fi 7 Networking Pro Series στους πελάτες της. Συνδυάζοντας τις τελευταίες Wi-Fi 7 καινοτομίες με τη μοναδική αρχιτεκτονική της πλατφόρμας μας, θα προσφέρουμε αξιόπιστες δικτυακές λύσεις που θα καλύπτουν προτάσεις mesh για οικίες μέχρι και μεγάλους δημόσιους χώρους.".

Ένα μεγάλο πρόσθετο πλεονέκτημα του νέου πρότυπου είναι το διπλάσιο εύρος καναλιού, το οποίο σημαίνει πως οι συμβατές συσκευές θα υποστηρίζουν περισσότερους χρήστες σε σχέση με τις Wi-Fi 6 προτάσεις. Συγκεκριμένα, η Qualcomm υποστηρίζει πως έως 500 χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα Wi-Fi 7 κανάλι. Τέλος, το Wi-Fi 7 αναμένεται να προσφέρει χαμηλότερο latency, κάτι που θα το κάνει ιδανικό για gaming και βιντεοκλήσεις, όπως και για χρήση με AR και VR συστήματα.

  • Like 5