H γνωστή για τα προηγμένα ρομπότ που αναπτύσσει Boston Dynamics, ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Kinema Systems.

Η Kinema Systems με έδρα στο Menlo Park, στην California είναι μία εταιρεία που χρησιμοποιεί την βαθιά εκμάθηση εφοδιάζει ρομποτικούς βραχίονες με τρισδιάστατους σαρωτές (και τους απαραίτητους αισθητήρες για 3D vision) για να είναι σε θέση να εντοπίζουν και να μετακινούν αντικείμενα. Έτσι, μπορούν να αναγνωρίζουν διαφορετικά προϊόντα και να χειρίζονται κουτιά σε διαφορετικά μεγέθη.

Με την συγκεκριμένη εξαγορά, η Boston Dynamics έχει τώρα το απαραίτητο λογισμικό ώστε τα ρομπότ της να έχουν και πρακτική αξία και εκτός των εργαστηρίων της, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αργήσουμε κατά πάσα πιθανότητα να τα δούμε να εργάζονται σε αποθήκες και εργοστάσια (αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία που ήθελε να εισέλθει στην αγορά των «logistics»). Κατά πάσα πιθανότητα, το πρώτο πράγμα που θα κάνει η Boston Dynamics είναι να ενσωματώσει το σύστημα «Pick» στο ρομπότ Handle.

To σύστημα επίσης (είναι αγνωστικιστικό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα ρομπότ της Boston Dynamics, που προορίζονται για διαφορετικές εργασίες. Εντωμεταξύ, καθώς η εταιρεία εργάζεται για να τελειοποιήσει το ρομπότ Handle της, θα μπορεί να πουλήσει την τεχνολογία Boston Dynamics Pick System σε τρίτους άμεσα.

Η Boston Dynamics δεν έκανε γνωστό πότε σκοπεύει να ξεκινήσει την πώληση του Handle σε κατασκευαστές, ωστόσο η εξαγορά πρόκειται να επιταχύνει τα σχέδια της.

Engadget

  • Like 2
  • Sad 1