Ο CEO της Tesla και CTO της SpaceX, Elon Musk μοιράστηκε κάποιες νέες πληροφορίες μέσω του Twitter για το εγχείρημα Hyperloop.

Σύμφωνα με τον Musk, το σύστημα μαζικής μεταφοράς των 1125 χλμ/ω θα αποκτήσει μία δοκιμαστική "γραμμή" (πίστα), όπου εταιρείες και σχολεία με τις μαθητικές τους ομάδες θα μπορούν να επισκέπτονται για να πραγματοποιούν δοκιμές στις κάψουλες που θα σχεδιάζουν και θα κατασκευάζουν.

O Elon Musk λέει ότι το Τέξας κατά πάσα πιθανότητα έχει το προβάδισμα για την φιλοξενία της γραμμής, η οποία θα έχει κατά πάσα πιθανότητα μήκος 8 χιλιομέτρων.

 

Να θυμίσουμε ότι η SpaceX ανακοίνωσε ότι οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας θα κατασκευαστούν στο Brownsville και πως μία από τις πολιτείες που είχαν λάβει υπόψη στην Tesla για την κατασκευή του Gigafactory (κατασκευή μπαταριών) ήταν επίσης το Τέξας, οπότε φαίνεται πως η περιοχή είναι βολική για τις δραστηριότητες των εταιρειών του Musk.

 

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα διεξαγωγής ετήσιων μαθητικών διαγωνισμών με υψηλής ταχύτητας κάψουλες που θα κινούνται (με κινητήριο δύναμη τον ηλεκτρομαγνητισμό) στον ειδικά σχεδιασμένο αγωγό/ τούνελ.

Να αναφέρουμε ότι μία εταιρεία από την California (crowdfunded εγχείρημα) έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει μοντέλα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις κάψουλες μεταφοράς του Hyperloop, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινώσει κάποιο λειτουργικό πρωτότυπο.

 

Μάλιστα η εταιρεία έχει προτείνει αλλαγές στο αρχικό σχέδιο του Musk, όπως είναι η αντικατάσταση του απλού αέρα στον αγωγό με ένα ειδικό μείγμα αερίων αλλά το πιθανότερο είναι η νέα πίστα να μην περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες αλλαγές.

 

Με την μονάδα που θα κατασκευαστεί δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι σοβαρότερες δυσκολίες του εγχειρήματος (σταθερότητα, ασφάλεια και εξασφάλιση πορείας με τόσο υψηλές ταχύτητες) αλλά αποτελεί ένα ενθαρρυντικό σημάδι, ότι ο Musk δεν ξέχασε το Hyperloop.

 

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: The Verge