Καταρχήν τι είναι η Έκθεση Byron; Στις 6 Σεπτεμβρίου 2007 η Βρετανική Κυβέρνηση ανέθεσε στην ψυχολόγο Tanya Byron να κάνει μια έρευνα σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με ακατάλληλο υλικό τόσο στο ίντερνετ όσο και στα video games. Η έρευνα ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν στις 27 Μαρτίου 2008, και θίγουν ζητήματα που αφορούν και την βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών!

Για παράδειγμα η έκθεση προτείνει όλα τα παιχνίδια να κρίνονται κατάλληλα για παιδιά άνω των 12 ετών και μόνο. Ωστόσο οι μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης τίτλων θεωρούν πως θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν το σύστημα Pegi που είναι πανευρωπαικό και εκφράζουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το αν μπορεί να δοθεί βαθμός καταλληλότητας σε ένα online game.

 

Η κυρία Byron ισχυρίζεται ότι το Pegi system θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα online games καθώς τα περισσότερα πλέον παιχνίδια έχουν τόσο online όσο και offline μέρος. Στο σύνολό τους οι εταιρείες υποστηρίζουν την εφαρμογή ενός ενιαίου συστήματος καταλληλότητας των παιχνιδιών και παρά το ότι αντιμετώπισαν θετικά την έκθεση, θεωρούν ότι αυτό θα πρέπει να είναι το Pegi.

 

Source.png Πηγή: away.gr