Αν φοβάστε, ανατριχιάζετε ή βρίσκετε αποκρουστικές τις βελόνες και τις σύριγγες, τότε τα παρακάτω νέα μάλλον θα σας καθησυχάσουν.

Ερευνητές του MIT και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης βρήκαν έναν εναλλακτικό τρόπο για τη χρήση των ενέσεων που περιλαμβάνει απλώς τη κατάποση μιας κάψουλας.

 

Στην επιφάνεια του χαπιού βρίσκονται μικροσκοπικές βελόνες που εισάγουν το φάρμακο στα τοιχώματα του στομάχου λίγη ώρα μετά τη στιγμή της κατάποσης. Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν πως η ινσουλίνη ήταν περισσότερο αποτελεσματική χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο και ότι η κάψουλα δεν δημιούργησε κάποιο θέμα αφού πέρασε χωρίς προβλήματα από το πεπτικό σύστημα. Αν και χρησιμοποιήθηκε ινσουλίνη σε αυτή τη περίπτωση, ο συγκεκριμένος τρόπος χορήγησης θεραπείας μπορεί να βοηθήσει ώστε τα αντισώματα να είναι πιο αποτελεσματικά σε περιπτώσεις καρκίνων ή σε αυτοάνοσες διαταραχές.

 

Σε κάθε περίπτωση όσοι επιμένουν να αποφεύγουν τη χρήση της βελόνας, αυτή η εναλλακτική φαίνεται πως θα τους βοηθήσει και θα τους απαλλάξει από το άγχος.

 

Link.png Site: Engadget