Σύμφωνα με το Reuters, τη Δευτέρα διέρρευσαν μερικές χιλιάδες λογαριασμοί χρηστών του Dropbox, της γνωστής cloud υπηρεσίας, μαζί με τους κωδικούς πρόσβασης.

Ο ανώνυμος χρήστης που έκανε τη σχετική ανάρτηση, ισχυρίζεται πως αυτό είναι ένα δείγμα από τους περίπου 7 εκατομμύρια λογαριασμούς Dropbox που έχει στη κατοχή του, ενώ παράλληλα για τη διαρροή και των υπολοίπων λογαριασμών ζητά ως αντάλλαγμα Bitcoins.

 

Το ίδιο το Dropbox ισχυρίζεται πως δεν έχει πέσει θύμα κάποιων hackers και σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας στο Reuters αναφέρει πως οι λογαριασμοί υπεκλάπησαν από άλλες υπηρεσίες και χρησιμοποιήθηκαν για την είσοδο σε λογαριασμούς στο Dropbox. Εξηγεί πως και στο παρελθόν είχαν εντοπίσει παρόμοιες επιθέσεις και η πλειονότητα των κωδικών που διέρρευσαν ήταν ανενεργοί εδώ και αρκετό καιρό, και πως όσοι κωδικοί είχαν απομείνει έχουν απενεργοποιηθεί επίσης.

 

Αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η εταιρεία τελευταία. Πριν μερικές μέρες επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός bug σε παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής για υπολογιστές που διέγραφε αρχεία σε χρήστες που επέλεγαν τη δυνατότητα Selective Sync, με τη βοήθεια της οποίας ο συγχρονισμός επιτυγχάνεται σε επιλεγμένους φακέλους. Συνήθως το πρόβλημα εμφανιζόταν μετά από μια απότομη επανεκκίνηση - και την ώρα που γινόταν ο συγχρονισμός. Ευτυχώς, ήταν λίγοι οι χρήστες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαγραμμένα αρχεία από την υπηρεσία χωρίς φυσικά να είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι.

 

Τα καλά νέα είναι πως αυτά αποτελούν παρελθόν, καθώς η εταιρεία ανέφερε πως όποτε ήταν δυνατόν, ανέκτησε τα αρχεία των χρηστών της, ενώ άρχισε τη διανομή διορθωμένων εκδόσεων των εφαρμογών της, αποτρέποντας τη λειτουργία των παλαιότερων εκδόσεων ενώ παράλληλα ενίσχυσε την ασφάλεια ώστε να μη ξανασυμβούν ανάλογα περιστατικά.

 

Οι χρήστες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το εν λόγω πρόβλημα, έλαβαν ένα email από το Dropbox, προσφέροντάς τους συνδρομή ενός χρόνου για την υπηρεσία Dropbox Pro. Μπορεί η προσπάθεια αυτή να αποτελεί παρηγοριά για όσους έχασαν τα αρχεία τους αλλά φαίνεται πως η δημοφιλή υπηρεσία cloud storage μαθαίνει από τα λάθη της.

 

gallery_286955_1391_53358.jpg

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: Εngadget