Μπορεί η ιδέα και μόνο των ανέπαφων πληρωμών με μία κάρτα να είναι πολύ δελεαστική, αλλά η αφαίρεση του μυστικού κωδικού PIN για λόγους ευκολίας σημαίνει ότι είναι απλούστερο για κάποιον να τη κλέψει και να τη χρησιμοποιήσει.

Για να αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια εξασφαλίζοντας παράλληλα την ευκολία χρήσης, η MasterCard ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει τη πρώτη πιστωτική κάρτα με βιομετρική ασφάλεια, δηλαδή με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος.

 

Η λειτουργία της είναι αρκετά απλή. Κατά τη πληρωμή, ο ιδιοκτήτης της κάρτας θα πρέπει απλώς να τοποθετήσει τον αντίχειρά του στον βιομετρικό αισθητήρα. Αν το αποτύπωμα δεν είναι αποθηκευμένο στη κάρτα, η πληρωμή δε θα ολοκληρωθεί. Όσο αφορά στην παροχή ενέργειας και τη φόρτιση της, και για να είναι συνέχεια διαθέσιμη στη τσέπη του ιδιοκτήτη, η κάρτα θα φορτίζεται κάθε φορά που χρησιμοποιείται σε τερματικό πληρωμής αντλώντας ενέργεια από εκεί.

 

Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή της κάρτας στη Νορβηγία, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από αυτή τη τεχνολογία, η Zwipe, θα κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση της MasterCard μέσα στο 2015.

 

Link.png Site: Gizmodo