Ίσως αυτή είναι η εξήγηση για την ιδιαίτερα χαμηλή απόδοση που διαπίστωσαν ορισμένοι χρήστες που κατέβασαν πειρατικές κόπιες του παιχνιδιού Watch_Dogs.

Οι χρήστες διαπίστωσαν, ότι παρόλο που χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών hardware, ότι το παιχνίδι υποφέρει από stuttering και από πολύ χαμηλούς framerates. Η Ubisoft προτείνει 3GB μνήμης στη κάρτα γραφικών, ωστόσο πολλοί χρήστες που διαπίστωσαν ότι το παιχνίδι έτρεχε με… 13fps σε ορισμένες σκηνές, χρησιμοποιούσαν Nvidia GeForce GTX 780 Ti που διαθέτει ακόμα και 6GB RAM (σημ. TITAN) και είναι γνωστό πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα ικανή κάρτα γραφικών. Ποιο ήταν το πρόβλημα λοιπόν;

Αποκαλύφθηκε ότι τους συγκεκριμένους χρήστες που κατέβασαν πειρατικές κόπιες (προτού κυκλοφορήσει επίσημα το παιχνίδι στις 27 Μαΐου, οι κόπιες προέρχονταν από το γνωστό group SKIDROW) τους περίμενε μία έκπληξη. Μαζί με το παιχνίδι, εγκατέστησαν στον υπολογιστή τους και malware, το οποίο “κλέβει” τουλάχιστον το 25% των πόρων του επεξεργαστή και αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό των πόρων του επεξεργαστή γραφικών. Για ποιο λόγο; Για… την “εξόρυξη” νομισμάτων Bitcoin.

 

Οι χρήστες παρατήρησαν ότι δύο διεργασίες, οι winlogin.exe (καμία σχέση με το winlogon.exe) και itc.exe (ουσιαστικά πρόκειται για το πρόγραμμα mining) καταναλώνουν μεγάλο μέρος των πόρων του επεξεργαστή και του επεξεργαστή γραφικών.

 

Μπορεί πια το bitcoin mining σε CPUs και GPUs στο σπίτι να μην έχει νόημα πια –με τα εξειδικευμένα ASICs να έχουν αναλάβει τη συγκεκριμένη δουλειά- ωστόσο όποιος σχεδίασε τον συγκεκριμένο bitcoin mining malware, είχε στόχο τη συνδυαστική ισχύ πολλών χιλιάδων GPUs, για να βγάλει κέρδος.

 

Link.png Site: VR Zone