Με την BlackBerry πλέον εκτός "παιχνιδιού", η πίτα των επιχειρήσεων και γενικά των επαγγελματιών κόβεται εκ νέου, με τη Samsung να δημιουργεί το Knox για να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία δεδομένων, αν και αυτή η φήμη μόλις καταρρίφθηκε.

Σύμφωνα με ερευνητές του Ben Gurion University του Ισραήλ, το σύστημα Knox δεν είναι όσο ασφαλές όσο θέλει να παρουσιάζει η Samsung, καθώς ένα τρωτό σημείο στον κώδικά του επιτρέπει στους εκάστοτε hackers να καταγράφουν και να αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα όπως email και στοιχεία επικοινωνίας, ενώ το χειρότερο είναι ότι μέσω ενός malicious attacker μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ακόμα και στην ίδια τη συσκευή.

 

Η πρώτη φορά που εντοπίστηκε κάποια αδυναμία στο εν λόγω σύστημα ασφαλείας ήταν στις αρχές του τρέχοντος μήνα, με τη Samsung να αρνείται τα όποια προβλήματα, λέγοντας πως το σύστημα στο οποίο βρέθηκαν οι εν λόγω "αδυναμίες" δεν είχε εγκατεστημένες όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτεί το Knox.

 

Το Υπουργείο Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών εξέταζε την αγορά της συσκευής Galaxy S4 για εσωτερική χρήση για στελέχη του Πενταγώνου, αν και με τα τελευταία στοιχεία και αφού η ασφάλεια που προσφέρει η Samsung είναι αρκετά τρωτή σίγουρα δε θα δούμε τη συμφωνία να προχωράει σύντομα. Αναμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις ή κάποια επίσημη απάντηση από πλευράς Samsung.

 

Link.png Site: http://www.gsmarena.com/vulnerability_found_in_samsung_knox_software-news-7428.php[/url]']GSMArena