Πριν λίγο καιρό, ο πάροχος παράδοσης περιεχομένου CloudFlare ισχυρίστηκε ότι το 94% των αιτήσεων που δέχεται και προέρχεται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν το δίκτυο Tor είναι κακόβουλες.

Απαιτούνται αυστηρά, ειδικά για το δίκτυο Tor μέτρα ασφαλείας –όπως το να απαιτεί να βλέπουν CAPTCHAs οι επισκέπτες της- για να προστατεύσει τους πελάτες της από επιθέσεις, λέει η CloudFlare σε ανακοίνωση της. Παρόλα αυτά, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο Tor, κατηγορεί την CloudFlare ότι κακοχαρακτηρίζει τους χρήστες Tor ενώ παράλληλα μπλοκάρει αθώους στο όνομα της ασφαλείας από υπερβάλλοντα ζήλο.

 

Η ομάδα Tor ζητάει από την CloudFlare αποδείξει για το πως κατέληξε σε αυτό το νούμερο του 94%, καθώς δεν εξηγεί πως λειτουργεί το σύστημα φήμης των διαδικτυακών διευθύνσεων που χρησιμοποιεί (και το οποίο αξιολογεί την αξιοπιστία μίας συγκεκριμένης σύνδεσης στο Internet). Η ομάδα Tor επίσης λέει πως δεν αντιλαμβάνεται το επιχείρημα της CloudFlare ότι η στάση της είναι σχετικά ήπια. Πολλοί χρήστες Tor κολλούν σε loops με τα CAPTCHAs ή σε αποτυχίες και είναι πολύ δύσκολο να βγουν από την μαύρη λίστα μόλις καταχωρηθούν λανθασμένα. Βλέπετε μόλις η CloudFlare αποφασίσει ότι η διεύθυνση Internet μίας σύνδεσης Tor είναι “shady”, πολύ συχνά δεν άρει την απαγόρευση, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παραμένουν εκτός, δημιουργώντας πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα που δίνουν στην υπηρεσία Tor κακό όνομα.

 

Η ομάδα Tor περιμένει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την CloudFlare, με την τελευταία να λέει, πως υπάρχει πιθανότητα για κάποια συμβιβαστική λύση, όπως ένας αυστηρότερος κρυπτογραφικός αλγόριθμος hashing, που θα βοηθούσε την CloudFlare να κάνει whitelisting σε traffic του Tor, και ζητάει από τους χρήστες να πραγματοποιήσουν μία δοκιμή proof-of-work για να αποδείξουν ότι είναι άνθρωποι (και όχι bots).

 

Link.png Site: Engadget